Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Λαχτάρησε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ -Το αεροπλάνο του ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης (video)

Ένα αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αντιπροεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς ξέφυγε από τον ολισθηρό διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης, λόγω κακοκαιρίας.

Το επεισόδιο οδήγησε αρχικά στο κλείσιμο του αεροδρομίου από τις αρχές,οδηγώντας το αεροδρόμιο να κλείσει, και αργότερα στη ματαίωση των περισσότερων πτήσεων.

Ο Πενς είπε σε δημοσιογράφους ότι είναι μια χαρά και ότι δεν φαίνεται να τραυματίστηκε κανένας επιβάτης. "Χαίρομαι που όλοι στο αεροπλάνο είναι ασφαλείς", είπε σε μήνυμά του στο Twitter, "Ευχαριστώ τις πρώτες βοήθειες & για το ενδιαφέρον & τις προσευχές πολλών".

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Φορτ Ντοτζ της Άιοβα, όπου ο Πενς συμμετείχε σε προεκλογική εκδήλωση. Η απογείωση είχε καθυστερήσει περίπου δύο ώρες λόγω κακοκαιρίας στη Νέα Υόρκη.

Το αεροπλάνο έκανε ανώμαλη προσγείωση και ο πιλότος πάτησε τα φρένα. Οι επιβάτες είπαν αργότερα ότι μπορούσαν να μυρίσουν καμένο λάστιχο.

Ο Πενς είπε ότι τα μπροστινά παράθυρα της καμπίνας των πιλότων πιτσιλίστηκαν με λάσπη.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν περίπου 30 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν η σύζυγος του Πενς Κάρεν, και η κόρη τους Σάρλοτ, είπε το κανάλι MSNBC.

Πλάνα της τηλεόρασης σε ζωντανή μετάδοση έδειχναν τον Πενς να στέκεται στη βροχή κοντά στο αεροπλάνο, μεταξύ οχημάτων άμεσης δράσης, μιλώντας σε αστυνομικούς και άλλους αξιωματούχους.



Στις 20:00 περίπου ώρας Νέας Υόρκης (03:00 ώρα Ελλάδας), αξιωματούχοι της διαχείρισης επειγόντων περιστατικών της πόλης της Νέας Υόρκης δήλωσαν στο Twitter ότι το αεροδρόμιο είχε κλείσει, και προέτρεψαν επιβάτες να έρθουν σε επαφή με τις αεροπορικές εταιρείες για τις πτήσεις των.

Μια ώρα αργότερα, δήλωσαν ότι το αεροδρόμιο είχε ανοίξει, αλλά μόνο για περιορισμένο αριθμό πτήσεων, και προειδοποίησε τους επιβάτες να αναμένουν καθυστερήσεις.

Ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, ενώ βρισκόταν καθ' οδόν για μια συγκέντρωση στην Τζενίβα του Οχάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου