Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

«Πάγωσαν» όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Russia Today στη Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να έχει παγώσει όλους του τραπεζικούς λογαριασμούς του Russia Today, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η αρχισυντάκτρια του Μέσου Margarita Simonyan.

«Πάγωσαν τους λογαριασμούς μας στη Βρετανία. Όλους τους λογαριασμούς μας. Η απόφαση αυτή δεν υπόκειται σε αναθεώρηση. Ζήτω η ελευθερία του λόγου», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα η Simonyan.

Όπως υπενθυμίζει πάντως το BBC, στο RT έχουν επιβληθεί και στο παρελθόν κυρώσεις από την Ofcom, για μεροληπτικές αναφορές όσον αφορά στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Συρία.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν πίσω από αυτή την απόφαση βρίσκεται η Βρετανική κυβέρνηση, ωστόσο την Κυριακή ΗΠΑ και Βρετανία είχαν αναφέρει ότι εξέταζαν το ενδεχόμενο νέων μέτρων και πιθανών περαιτέρω κυρώσεων στη Μόσχα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στους διαρκείς βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων της Ρωσίας στο Χαλέπι.

«Φαίνεται ότι καθώς φεύγει από την ΕΕ, το Λονδίνο, αποφάσισε να αφήσει πίσω στου όλες τις υποχρεώσεις του απέναντι στην ελευθερία του Τύπου. Όπως λένε, είναι καλύτερο να ξεκινήσεις μία καινούρια ζωή χωρίς άσχημες συνήθειες», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος τύπου ο Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Russia Today αποτελεί το κύριο μέσο προπαγάνδας της Ρωσικής κυβέρνησης στον αγγλόφωνο κόσμο. Όπως σχολιάζει ο Guardian, το Μέσο παρουσιάζεται ως η προς τα αριστερά εναλλακτική λύση στις mainstream ειδήσεις, στην πραγματικότητα όμως τα ρεπορτάζ του αντικατοπτρίζουν επιμελώς την αντι-δυτική κοσμοθεωρία του Κρεμλίνου.

Μέι: Η απόφαση της NatWest όσον αφορά το RT είναι θέμα της τράπεζας

Η απόφαση της NatWest να πάψει να προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT στη Βρετανία είναι ζήτημα της τράπεζας, ανέφερε τη Δευτερα η εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι.

«Αυτό είναι θέμα της τράπεζας (...) Σε αυτήν επαφίεται να αποφασίζει σε ποιον προσφέρει υπηρεσίες, βάσει της δικής της διάθεσης όσον αφορά την ανάληψη κινδύνου», ανέφερε η εκπρόσωπος της Μέι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου