Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Υπόθεση Μπεν: Κατέρρευσαν μαμά και γιαγιά στο σημείο όπου χάθηκε ο μικρός

Στο σημείο στην Κω όπου χάθηκε, πριν από 25 χρόνια, ο μικρός Μπεν βρέθηκαν η μητέρα του, Κέρι, η γιαγιά του και ο παππούς του.

Οι δύο γυναίκες δεν άντεξαν τη συγκίνηση και τη βαθιά θλίψη και κατέρρευσαν, με τις έρευνες της βρετανικής αστυνομίας να σταματούν έπειτα από τρεις εβδομάδες. «Θα μπορούσα να οργώσω όλο το νησί για να βρω τον Μπεν. Δεν μπορώ να πω "αντίο" μέχρι να μάθω που βρίσκεται», είπε συγκλονισμένη η μητέρα του Μπεν.

Και για άλλη μία φορά, συνοδευόμενη από τους γονείς της, Κριστίν και Εντι Νίνταμ, η μητέρα του Μπεν ζήτησε από όποιον ξέρει για την εξαφάνιση του μικρού κάτι να βγει μπροστά και να μιλήσει.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα ερευνών, η αστυνομία ολοκλήρωσε τις έρευνες στην Κω, χωρίς να έχει δοθεί καμία απάντηση στα ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένεια του παιδιού. Η Κέρι Νίνταμ πήγε στο σημείο όπου γίνονταν οι έρευνες, κυρίως για να ευχαριστήσει τους Βρετανούς για τις προσπάθειες που έκαναν όλο αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυα, την απόγνωση ούτε και την οργή της για τον άνθρωπο που λέγεται πως ίσως κατά λάθος να σκότωσε τον γιο της αλλά δεν μίλησε ποτέ. Ο Μπάρκας ήξερε, είπε. «Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση», πρόσθεσε. Η αστυνομία θεωρεί ότι ο Μπεν σκοτώθηκε από λάθος και καταπλακώθηκε από μπάζα κατά τη διάρκεια εργασιών που έκανε στο χωράφι στις 24 Ιουλίου 1991 ο Κωνσταντίνος Μπάρκας. Ωστόσο, τίποτα που να το αποδεικνύει δεν έχει βρεθεί.

«Ξέρουν ότι έχει πεθάνει, αλλά δεν μπορούν να τον βρουν» είπε λίγο αφότου ευχαρίστησε τα μέλη της αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσάιρ. «Η αστυνομία είπε πως είναι ώρα να σταματήσουμε την έρευνα των τελευταίων 25 ετών. Έχουν δίκιο, αλλά δεν μπορώ να πω "αντίο" όταν ξέρω πως βρίσκεται κάπου στο νησί. Νιώθω ράκος. Δεν γίνεται να νιώσω χειρότερα απ’ ό,τι τώρα. Δεν έφυγε από την Κω, δεν τον πήρε κανείς, άρα είναι κάπου εδώ. Πιστεύουν πως είναι εδώ, αλλά δεν μπορούν να ψάξουν τα χωράφια του καθενός ή τα σπίτια που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Κάποιος ξέρει πού είναι. Για όνομα του Θεού, βοηθήστε με να τον βρω. Ξέρουμε πως είναι νεκρός, αλλά πρέπει να τον βρούμε. Δεν είναι εκεί που τον άφησα. Κάποιος ξέρει πού είναι», είπε η Κέρι Νίνταμ.

Και συμπλήρωσε: «Σας παρακαλώ, αφήστε με να πω "αντίο" στον γιο μου. Δεν μπορώ να τον αφήσω εκεί, στο νησί. Πρέπει να τον βρω. Να τον πάρω κάπου όπου θα βρει γαλήνη, όπου θα βρω κι εγώ γαλήνη, όπου θα μπορώ να πενθήσω».

Οσο για τους γονείς της, που πρόσεχαν τον Μπεν όταν εξαφανίστηκε, η Κέρι Νίνταμ δήλωσε πως «είπα στον πατέρα μου πως δεν φταίει». Ο πατέρας της, όμως, δεν μπορεί να συγχωρήσει τον εαυτό του. «Με συγχωρείς, με συγχωρείς» είπε στην κόρη του, μην μπορώντας να αντέξει το ότι επέστρεψε στο σημείο όπου εξαφανίστηκε ο Μπεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου