Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ανατίναξαν τράπεζα στην Καρδίτσα και πήραν 15.000 ευρώ

Ηταν περίπου 5.00 ξημερώματα Δευτέρας, στο πιο βαθύ σκοτάδι, όταν το Λεοντάρι «ξύπνησε» από μια εκκωφαντική έκρηξη.

Λίγα λεπτά μετά έγινε γνωστό ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο ΑΤΜ του υποκαταστήματος της Πειραιώς. Από την πού ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο υποκατάστημα άνω των 100.000 ευρώ ενώ το οστικό κύμα προκάλεσε ζημιές και σε διπλανά καταστήματα. Εντρομοι φυσικά ήταν οι κάτοικοι των σπιτιών πέριξ του υποκαταστήματος που αναμενόμενα φοβήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karditsapress ένας εκ των δραστών φύλαγε «τσίλιες» λίγα μέτρα μακριά ενώ το μάζεμα ανέλαβαν ένα ή δυο άτομα, πιθανόν αλλοδαποί. Από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι οι δράστες πιθανότατα διέφυγαν με αυτοκίνητο skoda χρώματος ασημί, χωρίς πινακίδες ενώ πιθανόν στη συνέχεια να αποβιβάστηκαν σε άλλο όχημα προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους.

Αλλωστε η «τεχνογνωσία» της επιχείρησης ταιριάζει με το συμβάν του Νέου Μοναστηρίου προ 20 ημερών. Τότε οι δράστες, που δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιοι, εγκατέλειψαν βάζοντας φωτιά το πρώτο όχημα διαφυγής. Από τα πρώτα στοιχεία πάντως η «λεία» δεν φαίνεται μεγάλη καθώς υπολογίζεται στο ΑΤΜ να υπήρχαν κοντά στα 15.000 ευρώ.

Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ξεκίνησε και η επιχείρηση της αστυνομίας που μέχρι τη στιγμή αυτή δεν απέδωσε κάτι συγκεκριμένο. Στο Λεοντάρι μετέβησαν ειδικά κλιμάκια από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περισυλλέξουν στοιχεία, ενώ ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Καραπιπέρης συντόνιζε την επιχείρηση. Όπως ήταν αναμενόμενο, η περιοχή αποκλείστηκε και εξετάζεται κάθε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στους δράστες. Σημαντικά στοιχεία ίσως προκύψουν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του υποκαταστήματος που δεν υπέστη ζημιές, αν και ο δράστης που πλησίασε το ΑΤΜ φορούσε σύμφωνα με πληροφορίες κουκούλα.

Να θυμίσουμε ότι εκτός του ΑΤΜ στο Νέο Μοναστήρι, στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν στόχος μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σε Γραβιά Φωκίδας, Λευκώνα Σερρών, Κορωπί, Πόρτο Ράφτη και αλλού.

το είδαμε Karditsapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου