Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Η 11χρονη Τίλι έχασε και τα δύο χέρια από μηνιγγίτιδα και τώρα βοηθά στο σχεδιασμό 3D προσθετικών άκρων

Η εντεκάχρονη Tilly Lockey, έχασε και τα δύο της χέρια από μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία το 2007.

Από τότε έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μιλώντας για τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει η μηνιγγίτιδα, ενώ συγκεντρώνει χρήματα για προσθετικά βιονικά χέρια – που αναμένεται να κοστίσουν τουλάχιστον 20.000 δολάρια.

Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, η αποφασιστικότητα που επέδειξε η Tilly ενέπνευσε κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, οι οποίοι φροντίζουν ώστε η επόμενη γενιά των προσθετικών άκρων να είναι σχεδιασμένη για να καλύπτουν και τις ανάγκες ενός παιδιού.

Αν και ακόμη δεν έχει πάρει τα δικά της, η Tilly βοηθά στις δοκιμές των άκρων που φτιάχνονται από εκτυπωτές 3D και μπορούν να της αλλάξουν τη ζωή.

“Μοιάζω σαν υπερήρωας” λέει η μικρή.


«Όταν φοράει τα άκρα βοηθά τους επιστήμονες να καταλάβουν αν είναι πολύ ζεστά, ή αν την ενοχλούν στο χέρι. Αν ζητήσει η ίδια να της τα βγάλουν σημαίνει ότι είναι πολύ βαριά” εξηγεί η μητέρα της.

Αλλά ακόμη και χωρίς ένα νέο βιονικό χέρι η Tilly είναι αποφασισμένη να κάνει τα πράγματα μόνη της. Έχει μάθει πώς να χειρίζεται τα περισσότερα πράγματα, από τη ζωγραφική και το σχέδιο μέχρι το ξεφλούδισμα ενός φρούτου.


"Έβλεπα τη γιαγιά μου να ανοίγει πράγματα με τα δόντια της και έμαθα κι εγώ. Είμαι ανεξάρτητη. Αν δεν σταματήσεις να προσπαθείς, στο τέλος τα καταφέρνεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου