Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Η φαντασμαγορική τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων (video)

Οι 15οι Παραολυμπιακοί Αγώνες πέρασαν στην Ιστορία με μια εντυπωσιακή τελετή λήξης. Σε ένα κατάμεστο Μαρακανά οι Βραζιλιάνοι παρακολούθησαν την τελετή στο Ρίο της Βραζιλίας.

Αθλητές και θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπερθέαμα. Πυροτεχνήματα φώτισαν το στάδιο και τον ουρανό, αποζημιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο όσους βρίσκονταν μέσα αλλά και έξω από το στάδιο.

Διάσημοι τραγουδιστές μουσικοί και χορευτές πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα στους 45.000 θεατές που παρακολούθησαν την τελετή. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν στη σκηνή του Μαρακανά ο Βραζιλιάνος μουσικός Jonatha Bastos έπαιξε ηλεκτρική κιθάρα μόνο με τα πόδια του.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν σε ειδικό αφιέρωμα τιμήθηκε ο Ιρανός ποδηλάτης που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια αγώνα, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής

Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής ήταν ο παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωνσταντινίδης.

Η επιλογή του Κωνσταντινίδη από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, έγινε βάσει των επιτυχιών του στη διοργάνωση του Ρίο, αφού ήταν πρώτος στη σφαίρα με παγκόσμιο ρεκόρ (το οποίο κατέρριψε συνολικά τρεις φορές) αλλά και δεύτερος στην κορίνα. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στη χώρα μας έχοντας 13 μετάλλια στις αποσκευές της.

Στη λήξη της τελετής η Παραολυμπιακή σημαία υπεστάλη και από τα χέρια του προέδρου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Σερ Φίλιπ Κράβεν δόθηκε στην Κυβερνήτη του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε, καθώς οι επόμενοι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ιαπωνία το 2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου