Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς ο Α.Τσίπρας επιχειρεί να διχάσει τη ΝΔ αναδεικνύοντας την κόντρα «καραμανλικών» και «μητσοτακικών»

Είναι γνωστό πώς ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Κώστα Καραμανλή και ενίοτε τον συμβουλεύεται για πολιτικά ζητήματα. Είναι επίσης γνωστή η κόντρα μεταξύ “μητσοτακικών” και “καραμανλικών”. Ο πρωθυπουργός λοιπόν επιχειρεί να εκμεταλλευτεί αυτά τα δύο στοιχεία για να προκαλέσει ρήγμα στη ΝΔ και να ανακόψει τον δρόμο του κόμματος προς την εξουσία.

Αν και φαίνεται πώς φροντίζει γι' αυτό περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το να δηλώνει πώς η ΝΔ είναι ανοιχτό κόμμα στους “παραδοσιακούς κεντρώους”, στους “φιλελεύθερους κεντρώους” και στους “κεντροαριστερούς”, αλλά όχι στους δεξιούς.

Ο Κώστας Καραμανλής έκανε και εκείνος άνοιγμα στο χώρο του κέντρου για να διευρύνει την εκλογική του βάση, αλλά δεν ξέχασε πώς ο βασικός πυλώνας του κόμματος είναι οι δεξιοί και χωρίς αυτούς δεν υπάρχει παράταξη.

Ο νυν πρόεδρος Κ. Μητσοτάκης φαίνεται πώς αγνοεί αυτή την κρίσιμη παράμετρο και πιστεύει πώς μπορεί να εκλεγεί αν έρθουν στη ΝΔ κάποιοι βουλευτές από το “πεθαμένο” Ποτάμι ή πρώην υπουργοί από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ όπως η Άννα Διαμαντοπούλου.

Χειριζόμενος έξυπνα πολιτικά το θέμα και κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ είπε: «Αν με ρωτάτε για τη ΝΔ, του τότε και του τώρα, έχει μεγάλη διαφορά. Η ΝΔ, του κ. Καραμανλή είχε στρατηγική το μεσαίο χώρο, αργότερα υιοθέτησε στελέχη όπως οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης και αυτό προβληματίζει και τον συντηρητικό χώρο.

Ο κ. Μητσοτάκης έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι θέλει να φέρει το νέο και να υπερβεί το όνομά του. Αλλά αποδεικνύει ότι είναι ότι ακριβώς αυτό σηματοδοτεί. Η συνέχεια μιας οικογένειας που βρίσκεται στην πολιτική ζωή του τόπου για πάνω από 70 χρόνια».

Και συμπλήρωσε αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας λέγοντας πώς «ο Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός σε μια άλλη περίοδο για τη χώρα, όταν είχε μπροστά της Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε μπροστά της εξαιρετικά θετικούς ορίζοντες και τον έχει κρίνει ο λαός και η ιστορία».

Η αναφορά του αυτή συνιστά πλήρης επιβεβαίωση της “συμμαχίας” του Τσίπρα με τον Καραμανλή. Αυτό άλλωστε το μαρτυρά η τοποθέτηση στο κυβερνητικό σχήμα στελεχών που της “καραμανλικής” πτέρυγας, όπως ο Δ. Παπαγγελόπουλος και η ανάδειξη στην Προεδρία της Δημοκρατίας του Προκόπη Παυλόπουλου. Ενός από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή.

Δεδομένης λοιπόν της κόντρας “μητσοτακικών” και “καραμανλικών” (υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ στο περιοδικό “pronews” που κυκλοφορεί) ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει ως στρατηγική να προκαλέσει διχασμό στη ΝΔ και αν εκθέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να θυμίσουμε την κόντρα με τους καναλάρχες; Ο Κώστας Καραμανλής ήταν αυτός που είχε μιλήσει για διαπλοκή και είχε χαρακτηρίσει τον Μπόμπολα “αρχιερέα της διαπλοκής”. Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα είναι αυτός που υιοθέτησε σε ένα βαθμό το “βασικό μέτοχο” και πέταξε έξω από το τηλεοπτικό παιχνίδι τον κ. Μπόμπολα.

Να θυμίσουμε την ΕΛΣΤΑΤ και τον Ανδρέα Γεωργίου που μαγείρεψαν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας προκειμένου να αυξηθεί το έλλειμμα και να μπει η χώρα στο μνημόνιο; Η κυβέρνηση σήμερα καθίζει στον σκαμνί τον κ. Γεωργίου και ταυτόχρονα εκθέτει τη ΝΔ που δεν βγάζει τσιμουδιά γιατί με την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επί της ουσίας αποδέχθηκε πώς δεν υπάρχει σκάνδαλο.

Ή μήπως να αναφερθούμε στα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη η Εξεταστική Επιτροπή και αποδεικνύει σημεία και τέρατα;

Μέσα από αυτές τις υποθέσεις ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύει την κόντρα που υπάρχει μεταξύ “μητσοτακικών” και “καραμανλικών” και εκθέτει τη ΝΔ. Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης πέφτει στην παγίδα που ο ίδιος άνοιξε όταν για να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος επιχείρησε να διαχωρίσει τη θέση του από τον Κώστα Καραμανλή κάνοντας επίθεση στους “καραμανλικούς” με πρώτη και βασική τη μη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τώρα, ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον Κώστα Καραμανλή σε μία προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα (δύο γνωστές συναντήσεις σε τρεις μήνες) και να στερήσει από τον πρωθυπουργό ένα από τα βασικά “όπλα” της υπονόμευσης της ενότητας της ΝΔ. Όσο όμως ο πρόεδρος της ΝΔ μιλάει για “κεντρώους” και απομακρύνεται από τη βάση του κόμματος, που είναι οι δεξιοί, τόσο θα βλέπει την εξουσία με το καλαμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου