Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ο Κιμ εκτέλεσε υπουργό του γιατί δεν στάθηκε προσοχή

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδιος για θέματα Παιδείας είναι το νέο θύμα του αμόκ που καταλαμβάνει κατά καιρούς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Κιμ Γιονγκ Τζιν, αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδιος για θέματα Παιδείας εκτελέστηκε γιατί δεν στάθηκε... προσοχή σε δημόσια εκδήλωση!

Τη νέα εκτέλεση, που έρχεται μόλις μια μέρα μετά την είδηση πως άλλοι δυο αξιωματούχοι εκτελέστηκαν με αντιαρματικά πυρά, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τζονγκ Τζουν-Χέε.

Η εκτέλεση του Κιμ Γιονγκ Τζιν επιβεβαιώθηκε από πολλές πηγές είπε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός, που όμως αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες. 

Ωστόσο, άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος της Νότιας Κορέας δήλωσε αργότερα στο Reuters ότι ο υπουργός Παιδείας της Βόρειας Κορέας εκτελέστηκε γιατί δεν στάθηκε προσοχή σε δημόσια εκδήλωση!

Άλλοι δυο αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας δέχτηκαν επίπληξη από τον... πολυχρονεμένο Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά τουλάχιστον αυτοί είναι (για την ώρα τουλάχιστον) ζωντανοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου