Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αεροπειρατεία Κύπρος: Για μία γυναίκα το θρίλερ

Νέα τροπή παίρνει η αεροπειρατεία που είναι σε εξέλιξη στην Κύπρο.
Ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να δει μια Κύπρια, με την οποία είχε παλαιότερα σχέση. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο τους ήταν παντρεμένοι στο παρελθόν. Η γυναίκα ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου, εντοπίστηκε και έχει μεταφερθεί στο αεροδρόμιο.

Ο άντρας είναι Αιγύπτιος και ονομάζεται Ιμπραήμ Σαμάχα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας και επικεφαλής του τμήματος Διατροφικής Υγείας. Η πρώτη φωτογραφία του αεροπειρατή

Ο δράστης έχει ζητήσει να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του στη γυναίκα. Μάλιστα πέταξε το γράμμα, το οποίο είναι γραμμένο στα αραβικά, από την πόρτα του αεροπλάνου.

Ο αεροπειρατής αρχικά φερόταν να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και να απειλεί ότι θα τα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν εκρηκτικά εντός του αεροσκάφους.

Ολοι οι επιβάτες αφέθησαν ελεύθεροι εκτός από τέσσερις ξένους και τα μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τη Egypt Air. Μεταξύ όσων απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Η στιγμή της απελευθέρωσης των επιβατών




Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονται κάποιοι Βρετανοί και 10 Αμερικανοί.

Το θρίλερ με την πτήση MS18 ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας (αρχικά ήθελε να πάει Τουρκία, αλλά δεν έφταναν τα καύσιμα) καθώς ένας επιβάτης απείλησε τον πιλότο. Το αεροσκάφος εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Οι πρώτες εικόνες από το αεροσκάφος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου