Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

18χρονος σκαρφαλώνει στις πυραμίδες και γίνεται ανεπιθύμητος στην Αίγυπτο για πάντα!

Ένας παράτολμος έφηβος που διακινδύνεψε για να τραβήξει αεροφωτογραφίες και βίντεο της Αιγυπτιακής ερήμου κατάφερε να πετύχει μια ισόβια απαγόρευση από την Αίγυπτο!

Πριν από δύο εβδομάδες ο 18χρονος Γερμανός τουρίστας Andrej Ciesielski σκαρφάλωσε στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας από όπου άρχισε να τραβάει φωτογραφίες της πόλης από ύψος 146 μέτρων ανάμεσα σε αυτές και μια εκθαμβωτική της πυραμίδας του Khafre.

Δυστυχώς, η χαρά του νεαρού κράτησε μέχρι να πατήσει το πόδι του πάλι στο έδαφος, γιατί μόλις κατέβηκε οι αιγυπτιακές αρχές τον συνέλαβαν και άρχισαν να τον ανακρίνουν. Και παρόλο που οι φωτογραφίες και τα βίντεό του έγιναν viral, σύμφωνα με την εφημερίδα Egyptian Streets το Υπουργείο Αρχαιοτήτων του Mamdouh Eldamaty έστειλε τελεσίγραφο στην Γερμανική Πρεσβεία στο Κάιρο που λέει ότι απαγορεύει στον νεαρό να επιστρέψει στην Αίγυπτο. Δια παντός.


Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει απαγορέψει το σκαρφάλωμα στις πυραμίδες από το 1951 με την τιμωρία της τρίχρονης φυλάκισης για τους παραβάτες με έναν νόμο που τέθηκε σε ισχύ το 1973.

Ο Ciesielski, ο οποίος έκανε κάτι ανάλογο και στο Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ είναι ένας από τους πολλούς φωτογράφους που έχουν επιχειρήσει να παραβιάσουν το νόμο τεστάροντας την ανοχή των αρχών, κάνοντας rooftopping, μια λόξα που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια μέσα από τα social media.

Τις πετυχημένες απόπειρές του τις ανεβάζει στο μπλογκ του, μαζί με όλα όσα του προκύπτουν σε κάθε χώρα. «Οι φύλακες με εντόπισαν επειδή με έδειχναν οι άνθρωποι που με παρακολουθούσαν να σκαρφαλώνω» λέει. «Μου φώναζαν κάτι στα αραβικά αλλά δεν άκουγα επειδή είχα στα αυτά μου μουσική. Έτσι συνέχισα να ανεβαίνω». Ισχυρίζεται ότι έφτασε στην κορυφή της Πυραμίδας σε οχτώ μόλις λεπτά, αλλά χρειάστηκαν είκοσι για να την κατέβει.

Οι αρχές που τον συνέλαβαν τον άφησαν ελεύθερο επειδή δήλωσε ότι δεν γνώριζε το νόμο και υποσχέθηκε να μην το ξανακάνει. Του κατέσχεσαν επίσης τις φωτογραφίες και τα βίντεο, αλλά είχε ήδη προλάβει να ανεβάσει κάποιες στο facebook –όπου υπάρχουν ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου