Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ξέφυγε η νέα κόντρα εντός της κυβέρνησης για τη στράτευση των γυναικών

Αναταράξεις προκαλεί στην κυβέρνηση η πρόταση του Πάνου Καμμένου για στρατιωτικά λύκεια, αλλά και στράτευση των γυναικών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, μίλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και δήλωσε κάθετα αντίθετος με οποιαδήποτε σκέψη περί στράτευσης των γυναικών.

Σημείωσε, μάλιστα, πως δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη και προέτρεψε να τελειώνουμε με τη συγκεκριμένη διαρροή. «Ας τη θεωρήσουμε ανέκδοτο», είπε.

Ο κ. Καραγιαννίδης απέκλεισε την περίπτωση να έρθει ένα τέτοιο μέτρο στη Βουλή και να το ψηφίσει ο ίδιος, και τόνισε: «Όταν ανοίγει ένα τέτοιο θέμα με τέτοιο τρόπο, μια διαρροή από το υπουργείο, που φαίνεται πως ο υπουργός δεν έχει διαβουλευθεί με κανέναν άλλο παρά μόνο με τον εαυτό, του, καίγεται εξαρχής. Ακόμη και για κάτι καλό να ήταν.

Το συγκεκριμένο, που το θεωρώ απολύτως κακό και ως ιδέα και ως σύλληψη, είναι όχι μόνο έξω από τη δική μας λογική και θεώρηση, αλλά δεν έχει ποτέ γίνει καμία σχετική κουβέντα. Χώρια που θεωρώ ότι μια κοινωνία πρέπει να αποστρατικοποιηθεί, κι όχι να στρατικοποιηθεί επιπλέον. Να τελειώνει αυτή η συζήτηση, κι ας το θεωρήσουμε ως ένα ανέκδοτο... »

Στον Χρήστο Καραγιαννίδη απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σημειώνοντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει «ακραίες απόψεις», ενώ έφερε ως παράδειγμα δηλώσεις του για τους πολύτεκνους.

Η κα Χρυσοβελώνη υποστήριξε ότι πρόκειται για σκέψεις του υπουργού Άμυνας, τις οποίες θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό και συνέστησε ψυχραιμία και αποφυγή πανικού.

Πάντως, άφησε ευθέως να εννοηθεί ότι το κόμμα της θα επιμείνει για τη στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θα διαφοροποιείται κάθε φορά που θεωρεί ότι θίγονται ζητήματα που έχει ως προτεραιότητα στο πρόγραμμά του όπως π.χ. τα ζητήματα της Ορθοδοξίας, στα εθνικά και των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι απόψεις του κ. Καμμένου για τα στρατιωτικά Λύκεια γυναικών, δεν αποτελούν προϊόν κάποιου νομοθετικού εργαλείου», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος.

«Είναι απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης» είπε στο ΒΗΜΑ 99,5.

Υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με τη στράτευση των γυναικών και κάνουν λόγο για «στρατιωτικοποίηση».

Αντίθετος εμφανίστηκε και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης: «Αν τους αρέσει να πάνε. Είμαι υπέρ της ισότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας των γυναικών».

Αντίθετος με την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε σώματα ασφαλείας που πρότεινε ο Πάνος Καμμένος, εμφανίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να "ντυθούν στο χακί" γυναίκες και μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης σε μήνυμά του στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου