Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Εταιρεία βρήκε τη λύση για τις πεταμένες τσίχλες στους δρόμους!

Οι πεταμένες τσίχλες στους δρόμους είναι ένα κοινό πρόβλημα στις πόλεις, το οποίο μάλιστα κοστίζει ακριβά αλλά μια εταιρεία βρήκε την λύση... την ανακύκλωση.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 374 δισεκατομμύρια τσίχλες που πωλούνται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, οι περισσότερες εκ των οποίων καταλήγουν ως απόβλητα στους ορόφους και στα πεζοδρόμια και μάλιστα ο καθαρισμός τους απαιτεί τεράστια ποσά χρόνου αλλά και χρημάτων!

Αλλά η εταιρεία, GumDrop με έδρα την Βρετανία, η οποία ιδρύθηκε το 2009, έχει αναπτύξει έναν τρόπο για να ανακυκλώνει τις τσίχλες σε ένα εύπλαστο πλαστικό, επιτρέποντας στην τσίχλα να ανακυκλωθεί σε νέα προϊόντα όπως σε κύπελλα του καφέ, σε πακέτο ενός μεσημεριανού γεύματος καθώς και σε πένες για κιθάρα.

Το κύριο προϊόν της GumDrop είναι ένας στρογγυλός, φωτεινός ροζ κάδος που συλλέγει τις χρησιμοποιημένες τσίχλες. Μόλις είναι πλήρης, ολόκληρος ο κάδος μπορεί να ανακυκλωθεί σε περισσότερους κάδους ή σε άλλα πλαστικά προϊόντα, δημιουργώντας μια διαδικασία ανακύκλωσης «κλειστού βρόχου».


«Ο κάδος της GumDrop γεννήθηκε το 2010 και το 2011 προσέφερε δωρεάν δοκιμές σε οποιονδήποτε είχε πρόβλημα με τις ξεραμένες τσίχλες στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η Anna Bullus, ιδρυτής της εταιρείας στο CNBC.

Από τότε, πολλά αεροδρόμια, πανεπιστήμια και εμπορικά κέντρα χρησιμοποιούν αυτούς τους κάδους απορριμμάτων για να πετούν τις τσίχλες τους. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο, η GumDrop θα διαθέσει μια νέα, πειραματική, πιο ισχυρή έκδοση του κάδου για το Kensington High Street, μια σημαντική εμπορική περιοχή του Λονδίνου.


Έχει υπολογιστεί ότι τις πρώτες 12 εβδομάδες της χρήσης παρατηρείται περίπου 46% μείωση των απορριμμάτων τσίχλας, ταυτόχρονα όμως υπάρχει και οικονομικό κίνητρο καθώς το αεροδρόμιο του Southampton, το οποίο εγκατέστησε 20 κάδους το 2012, εξοικονόμησε 4,513 δολ. από την μείωση του κόστους καθαρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου