Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Θα δούμε πάλι την Alfa Romeo στην F1;

Ο Πρόεδρος του Fiat Group, Sergio Marchionne, άνοιξε διάπλατα την πόρτα επιστροφής του ονόματος της Alfa Romeo στον μαγικό κόσμο της Formula 1, μέσω δηλώσεών του κατά τη διάρκεια του ετήσιου Χριστουγεννιάτικου γεύματος της Gestione Sportiva.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Ιταλός τόνισε: «Είναι συναρπαστικό το πώς το όνομα της Alfa Romeo παραμένει στις καρδιές των ανθρώπων κι αυτός είναι ο λόγος που σκεφτόμαστε να το επαναφέρουμε στη Formula 1. Θα είναι σημαντικό για τη μάρκα».

Με τη Ferrari να παρέχει το 2016 μονάδες ισχύος στις Scuderia Toro Rosso, Sauber και Haas, δεν αποκλείεται να «βαφτιστεί» μία από αυτές ως Alfa Romeo.

Η ιταλική μάρκα είχε θριαμβεύσει στο παρθενικό παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, κατακτώντας το 1950 τον τίτλο με τον Nino Farina ενώ επανέλαβε τον θρίαμβο το 1951 με τον Juan Manuel Fangio. Εκείνη τη διετία πήρε 10 νίκες.


Στη συνέχεια συμμετείχε ως εργοστασιακή ομάδα από το 1979 έως το 1985 ενώ επί σειρά ετών παρείχε κινητήρες σε άλλες ομάδες, με την πλέον επιτυχημένη συνεργασία αυτή με τη Brabham το 1978.

Η τελευταία εργοστασιακή συμμετοχή ήταν στο Grand Prix Αυστραλίας του 1985 όταν οι 185T του Riccardo Patrese και η 184TB του Eddie Chiever δεν είδαν την καρό σημαία του τερματισμού.

Όσο για το κύκνειο άσμα ως προμηθευτής, ήταν το 1988 με την Osella και τον Nicola Larini πίσω από το τιμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου