Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Times: Οι Ελληνίδες ιερόδουλες κάνουν σεξ για ένα σάντουιτς ή μια τυρόπιτα

Η κρίση έχει δείξει το σκληρό πρόσωπό της στην Ελλάδα με τα τελευταία έξι χρόνια οικογένειες να φτάνουν στα όρια οδυνηρής λιτότητας. Οι γυναίκες αποτελούν θύματα αυτής, φτάνοντας στο χείλος του οικονομικού γκρεμού.

Μελέτη, που συντάχθηκε με στοιχεία για περισσότερους από 17.000 εργαζομένους του σεξ, διαπίστωσε πως οι Ελληνίδες κυριαρχούν στη βιομηχανία της πορνείας, αντικαθιστώντας τις γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη. Το πληρωμένο σεξ στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι από τα φθηνότερα στην Ευρώπη.

«Μερικές γυναίκες απλά το κάνουν για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς, γιατί πεινάνε», δήλωσε ο Γρηγόριος Λάζος, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στους Times του Λονδίνου.

Οταν η οικονομική κρίση ξεκίνησε στην Ελλάδα, η τιμή ήταν περίπου 50 ευρώ, σημειώνει η λονδρέζικη εφημερίδα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λάζου. Τώρα αυτό έχει πέσει χαμηλά και μπορεί να αγγίξει τα 2 ευρώ για πράξη της μισής ώρας.

Στη μελέτη του οι αριθμοί των απελπισμένων νέων γυναικών, που προσφέρουν φθηνότερο σεξ, φαίνεται να είναι σε άνοδο.

«Οι αριθμοί δεν μοιάζουν να εξασθενούν. Μάλλον αυξάνονται με σταθερό και συνεπή ρυθμό», τονίζει.

Η τιμή του σεξ σε παγκόσμιο επίπεδο πέφτει, από τη στιγμή που το Διαδίκτυο παρέχει όλο και περισσότερο σεξουαλικό περιέχομε. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η μέση τιμής μιας ώρας σεξ (180 ευρώ) έχει μειωθεί δραματικά.

Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελλάδα, αλλά πολύ λίγοι οίκοι ανοχής έχουν βγάλει άδεια, σημειώνουν οι Times, ωθώντας περίπου 18.500 πόρνες να δραστηριοποιούνται στους δρόμους.

Η μελέτη έδειξε πως η πλειονότητα των Ελλήνων γυναικών που στρέφονται στην πορνεία είναι μεταξύ των ηλικιών 17 και 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου