Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Έμεινε φυλακή για 16 χρόνια επειδή είχε το ίδιο... τατουάζ με έναν κατά συρροή βιαστή

Ένας 46χρονος στο Λος Άντζελες αφέθηκε ελεύθερος μετά από 16 χρόνια στην φυλακή στην οποία είχε βρεθεί επειδή είχε το ίδιο τατουάζ με ένα βιαστή γυναικών...

Η ιστορία του Λουίς Λορέντζο Βάργκας συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Ο 46χρονος άνδρας αφέθηκε σήμερα ελεύθερος καθώς αποδείχτηκε ότι ήταν αθώος για τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί.

Ο Βάργκας είχε καταδικαστεί το 1999 μετά την απόφαση του δικαστηρίου ότι ήταν ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις σε τρεις γυναίκες στην περιοχή του Λος Άντζελες. Οι αρχές είχαν πειστεί ότι ήταν ο αποκαλούμενος «βιαστής του δακρύου», ένας μη συλληφθείς άνδρας ο οποίος συνέχισε την δράση του και μετά την σύλληψη του Βάργκας, έχοντας κάνει όπως πιστεύεται πάνω από 39 βιασμούς γυναικών από το 1995.

Η μακρά δικαστική προσπάθεια του Βάργκας τελικά απέδωσε καρπούς, καθώς οι αρχές του Λος Άντζελες επιβεβαίωσαν ότι το DNA του δεν έχει καμία σχέση με τα ευρήματα στα θύματα εκείνης της εποχής. Το ισχυρότερο κριτήριο με το οποίο καταδικάστηκε ο Βάργκας είναι ότι είχε το ίδιο τατουάζ που απεικονίζει ένα δάκρυ.

Η ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου 16 χρόνια μετά την φυλάκισή του, οδήγησε τον Βάργκας να ξεσπάσει σε κλάματα ενώ η μητέρα του δήλωσε εξαγριωμένη με όσα συνέβησαν στο γιό της όλα αυτά τα ρόνια.

Ο πραγματικός ένοχος πάντως παραμένει ασύλληπτος, ενώ το μπέρδεμα είχε γίνει γιατί και εκείνος αλλά και ο Βάργκας είχαν ένα τατουάζ δακρύου στο πρόσωπό τους, κοντά στο μάτι. Ο τελευταίος είχε κάνει το τατουάζ όταν ήταν 13 χρονών για να ανήκει σε μία ομάδα αγοριών της γειτονιάς του.

Η αθώωσή του, έστω και με καθυστέρηση 16 ετών, είναι το αποτέλεσμα της δράσης μιας οργάνωσης με την ονομασία California Innocence Project που στόχο έχει την απελευθέρωση όσων έχουν καταδικαστεί με ελλειπή στοιχεία ή είναι καταφανώς αθώοι.

Παρά την απόφαση του δικαστηρίου πάντως, ο Βάργκας θα παραμείνει για λίγο ακόμα στην φυλακή καθώς έχει κάποια προβλήματα σε ότι αφορά ζητήματα ιθαγένειας.

Όσο για τον κανονικό βιαστή, αυτός έχει να κάνει την «εμφάνισή» του από το 2013, όμως η αστυνομία πιστεύει ότι κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου