Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ψάχνουν τον «εκατομμυριούχο» υπουργό μετά την ομολογία Φλαμπουράρη

Η ομολογία του Αλέκου Φλαμπουράρη ότι είναι ο ένας εκ των δύο υπουργών που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα... προβληματικά πόθεν έσχες, καθώς είναι μέτοχος εταιρείας θέτει ενώπιον των ευθυνών του και το δεύτερο υπουργό, που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Καθώς φαίνεται, ο κλοιός «σφίγγει» γύρω από το δεύτερο υπουργό, για τον οποίο έγινε γνωστό, -έπειτα από τις καταγγελίες της πρώην προέδρου της αρμόδιας για το Πόθεν Έσχες κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Δέσποινας Χαραλαμπίδου- ότι είχε... ξεχάσει, επί τρία χρόνια, να δηλώσει τραπεζική κατάθεση, ύψους ενός εκατ. ευρώ και το έπραξε μόλις φέτος, πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με συμπληρωματική δήλωση.

Για να έχουν αντίκρισμα οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για διαφάνεια και πόλεμο στη διαφθορά, θα πρέπει φυσικά να τηρούνται κατά γράμμα και από τους υπουργούς του. Ήδη, η κοινωνία ζητά απαντήσις και «καλεί», ουσιαστικά, το δεύτερο εμπλεκόμενο υπουργό να βγει μπροστά και να δώσει εξηγήσεις για όσα φέρεται να του καταλογίζονται -δεν είναι άλλωστε κατηγορούμενος για κάτι, καθώς το μόνο που του ζητείται είναι να δώσει εξηγήσεις για την «παράλειψή» του να δηλώσει την τραπεζική κατάθεση του ενός εκατ. ευρώ.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν νωρίτερα είχε πιαστεί «στη φάκα» από τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.

Πάντως, μέχρι σήμερα έλεγχος από την Επιτροπή της Βουλής για την προέλευση των χρημάτων δεν έχει γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να γνώριζε εδώ και λίγες ημέρες το ζήτημα.

Μάλιστα, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού φέρεται να είχε ζητήσει στοιχεία για τις «καυτές» υποθέσεις, προκειμένου να αποκτήσει ακριβή εικόνα για την ενδεχόμενη «έκθεση» των δύο υπουργών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου