Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης νέος Μητροπολίτης Τρίκκης

Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης είναι εδώ και λίγα λεπτά ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης μετά την ψηφοφορία όπου επικράτησε με 58 ψήφους.

Ο έτερος υποψήφιος, ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και είχε μάλιστα συναντήσεις με αρκετούς Ιεράρχες, είναι ο Τρικαλινός Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Κωνσταντίνου, ο οποίος υπηρετεί ως Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας. Γεννημένος στα Τρίκαλα, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στον Τομέα: Ιστορία – Δόγμα – Διορθόδοξες και Διαχριστιανικές Σχέσεις της Δογματικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης στην εκλογή για το «τριπρόσωπο», ο κ. Νάσης έλαβε 49 ψήφους, ο Τρικαλινής καταγωγής Καθηγητής Πανεπιστημίου Γρηγόριος Κωνσταντίνου 45 ψήφους και ο Ειρηναίος Καλογήρου 6 ψήφους.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 80 αρχιερείς και σε πρώτη φάση θα προκριθούν ως υποψήφιοι τρεις αρχιμανδρίτες, που στους εκκλησιαστικούς όρους αναφέρεται ως τριπρόσωπο .

Μετά τη τελική εκλογή, ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και αφού παρέλθουν λίγες εβδομάδες για την διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας, όπως έκδοση Προεδρικού Διατάγματος κ.α, θα ενθρονιστεί με ειδική τελετή στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάουπου με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου