Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Aπίστευτο: Η Δυναμό Κιέβου αποφάσισε να χωρίσει τους λευκούς από τους μαύρους θεατές

Θυμίζοντας τις πιο σκληρές εποχές του φυλετικού φανατισμού, η ομάδα της Ντυναμό του Κιέβου αποφάσισε να προχωρήσει σε μία απίστευτη κίνηση: να χωρίζει από εδώ και στο εξής τους μαύρους από τους λευκούς οπαδούς, τοποθετώντας τους σε ξεχωριστές εξέδρες.

Η απόφαση έρχεται ως μία σπασμωδική κίνηση μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα με την Τσέλσι, και τα οποία είχαν έντονο το ρατσιστικό στοιχείο, όταν οπαδοί της ομάδας επιτέθηκαν σε τέσσερις έγχρωμους θεατές της αγγλικής ομάδας.

Παραδόξως, αντί να αποδεχθεί το επεισόδιο, ο αντιπρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ohor Kochetov είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο γήπεδο της Δυναμό. Και σε δηλώσεις του φρόντισε να ρίξει την ευθύνη στους άτυχους μαύρους θεατές, οι οποίοι σύμφωνα με την γνώμη του είναι «ύποπτο» που βρέθηκαν στην εξέδρα των φανατικών της Δυναμό.

Η Δυναμό Κιέβου είναι ένας από τους πιο συνήθης υπόπτους στα δικαστήρια της UEFA σε ότι αφορά τα ρατσιστικά επεισόδια, και είχε πέρσι τιμωρηθεί με 15.000 ευρώ από την Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία για ρατσιστικές φραστικές επιθέσεις σε μαύρους παίκτες της Έβερτον.

Μετά όμως από το περιστατικό με την Τσέλσι, οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, και οδηγήθηκαν σ' αυτή την... αμφιλεγόμενη (τουλάχιστον) απόφαση
.
Πάντως, όπως και να έχει δεν πρόκειται να αποφύγουν την «καμπάνα» της UEFA για τα νέα επεισόδια, η οποία όπως αναμένεται και λόγω κακού παρελθόντος θα είναι πολύ βαριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου