Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του, στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Οδησσό

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου λαϊκού μουσικοσυνθέτη, διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στην Οδησσό το οποίο θα συνοδεύεται από ψηφιακή έκθεση που εγκαινιάστικε στις 15 Οκτωβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του παραρτήματός του στην Οδησσό.

Η πορεία του από τα Τρίκαλα στην Αθήνα, ο τρόπος δουλειάς του, οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από πασίγνωστα τραγούδια του, η γνωριμία του με σημαντικούς ερμηνευτές, λόγια σπουδαίων Ελλήνων για το έργο του, τα φανταστικά ταξίδια του, οι επιρροές από τα παραμυθένια παλάτια της Ανατολής, η επιλογή του μπουζουκιού ως αναγνώριση ταυτότητας και ταξικής ένταξης, η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» που θα προβληθεί προσεχώς, είναι μερικά από τα θέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Εύη Γεροκώστα, σε συνεργασία με εκδοτικούς φορείς και με το Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, θα ερμηνεύσει τραγούδια του Τσιτσάνη η ορχήστρα λαϊκών οργάνων της Μουσικής Ακαδημίας Οδησσού με τη συμμετοχή της ελληνίδας σοπράνο Αγλαΐας Πολυχρονίδη.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την χορηγία Παντελή Μπούμπουρα, προέδρου της κατασκευαστικής εταιρίας «Ήφαιστος». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου