Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η 1η μέρα της Περιστέρας στο πανεπιστήμιο -Τι απάντησε όταν της πρότειναν να μείνει εκεί το βράδυ για να την κεράσουν (video)

Ντυμένη απλά και λίγο αγχωμένη, η σύντροφος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, έφθασε χθες το μεσημέρι στην Κοζάνη προκειμένου να κάνει το πρώτο της μάθημα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Καθηγητές και φοιτητές την περίμεναν με ανυπομονησία.

Οπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», η κυρία Μπαζιάνα έφθασε στην Κοζάνη μέσω... Θεσσαλονίκης. Στη συμπρωτεύοσα, η σύντροφος του πρωθυπουργού έφθασε αεροπορικώς. Από το αεροδρόμιο την παρέλαβε ένα μαύρο αυτοκίνητο του αεροδρομίου, κάτι που συνηθίζεται, και την οδήγησε κατευθείαν στο πανεπιστήμιο. «Η αστυνομική παρουσία ήταν διακριτική, σχεδόν ανύπαρκτη, και μόλις η σύντροφος του πρωθυπουργού εισήλθε στο πανεπιστήμιο ανέλαβε ο υπεύθυνος του τμήματος (Μηχανικών Δικτύων και Υπολογιστών) Θ. Θεοδουλίδης την ξενάγηση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», ο πρύτανης τη ρώτησε αν χρειάζεται κάτι. «Εχω τα πάντα μαζί μου», απάντησε η σύντροφος του πρωθυπουργού και έβγαλε από την τσάντα της ένα laptop, ένα πακέτο σημειώσεων και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ άρχισε την προετοιμασία του μαθήματος.

Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τους καθηγητές, παρουσία της γραμματέως, ζήτησε να μην αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους συναδέλφους της και παρακάλεσε να μην τη βλέπουν ως τη σύντροφο του πρωθυπουργού, αλλά όπως και τους υπόλοιπους διδάσκοντες. «Άλλωστε εγώ και η οικογένειά μου είμαστε σήμερα σε αυτή τη θέση, αύριο θα είμαστε απλοί πολίτες», είπε.



Ντυμένη απλά, φορώντας παντελόνι (navy blue), ένα λευκό t-shirt και ένα καλοκαιρινό σακάκι στο χρώμα της άμμου, η Περιστέρα Μπαζιάνα, μετά την ξενάγηση και τη γνωριμία της με τους καθηγητές, μπήκε και στην αίθουσα διδασκαλίας. Αν και ήταν προγραμματισμένο να έχει συνεχή μαθήματα από τις 2 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ, τελικά πρόλαβε να διδάξει από τις 6 ως τις 8, αφού δεν ήταν έτοιμα ακόμη τα εργαστήρια. Την ερχόμενη Δευτέρα, όμως, θα κάνει κανονικά το εξάωρο, γράφει η στήλη του «Βήματος».

Όταν ήρθε η ώρα του μαθήματος, τρεις φοιτητές, που ορίστηκαν από συμφοιτητές τους, έκαναν... face control για να αποφύγουν τη λαθραία είσοδο δημοσιογράφων και φωτογράφων. Οι τρεις τους, μαζί και ο πρόεδρος του τμήματος, Θ. Θεοδουλίδης καθόταν στην είσοδο του κεντρικού αμφιθεάτρου και άφηναν να περάσουν μόνο οι συμφοιτητές τους, ενώ η Μπέτυ Μπαζιάνα μπήκε από μια μικρή, πλαϊνή είσοδο. Τους συστήθηκε απλά: «Γεια σας είμαι η κυρία Μπαζιάνα και θα κάνουμε μαζί το μάθημα «''Δίκτυα Ι''».



Η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, άφησε καλές εντυπώσεις στους καθηγητές, οι οποίοι τη βρήκαν καταρτισμένη, στους φοιτητές, οι οποίοι τη βρήκαν κάπως αγχωμένη, και σε Κοζανίτες, «οι οποίοι την παρακάλεσαν μάλιστα να μείνει και το βράδυ να τη φιλέψουν σε ταβερνούλες της περιοχής και να δει το πανηγύρι, αλλά η σύντροφος του πρωθυπουργού με πλατύ χαμόγελο είπε: ''Πολύ θα το ήθελα, αλλά θα πρέπει να γυρίσω στα παιδιά μου''. Της άρεσε γενικά η Κοζάνη, ο κόσμος, το Πανεπιστήμιο, το κλίμα, και μάλιστα κάποια στιγμή είπε ότι θα μπορούσε άνετα να μείνει στην ωραία αυτή πόλη», γράφει ο «Βηματοδότης».

Οπως, όμως, μεταφέρει η γνωστή στήλη του «Βήματος», η σύντροφος του πρωθυπουργού ήρθε αντιμέτωπη και με κάποιες εκπλήξεις, όπως ότι το Πανεπιστήμιο (έκτασης 2.000 τ.μ.) στεγάζεται πάνω από το... σουπερμάρκετ «Μαρινόπουλος» και για να εισέλθει κανείς στις αίθουσες θα πρέπει προηγουμένως να περάσει ή να προσπεράσει το σουπερμάρκετ. Επίσης, ο αντιπρύτανης της Σχολής κ. Αντ. Τουρλιδάκης της αποκάλυψε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πληρώνει κάθε χρόνο 250.000 ευρώ για ενοίκια. Τέλος, την πληροφόρησαν ότι στη Φλώρινα, όπου επίσης έχει εγκαταστάσεις το Πανεπιστήμιο, πληρώνουν 350.000 ευρώ τον χρόνο για ρεύμα. Η τρίτη έκπληξη έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ο αντιπρύτανης της είπε πως το Πανεπιστήμιο διαθέτει και δύο... «έδρες δώρο», τις οποίες χρηματοδοτεί η ΔΕΗ.



Υπενθυμίζουμε ότι εξαιτίας της συνεχούς παρουσίας στο χώρο του πανεπιστημίου εκπροσώπων των ΜΜΕ, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει να μη φωτογραφίζουν ή βιντεοσκοπούν σε χώρους του ιδρύματος, ώστε να μη διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου