Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Eurobasket 2015: Η Εθνική “έσβησε” με 85-65 την ΠΓΔΜ

Η εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της και χωρίς να παίξει σπουδαίο μπάσκετ μπήκε με το... δεξί στο Ευρωμπάσκετ επικρατώντας της ΠΓΔΜ με 85-65 στο Ζάγκρεμπ.

Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, έτσι και για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα η νίκη δεν ήρθε με εύκολο τρόπο, παρά τη διαφορά των 20 πόντων. Μέχρι το τέλος του τρίτου 10λεπτου οι Σκοπιανοί βρίσκονταν στη διεκδίκηση του ματς, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη.

Αμυντικά η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έδειξε τις αρετές της, έστω κι αν οι Σκοπιανοί δημιούργησαν αρκετά προβλήματα με τα μακρινά σουτ τριών πόντων. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν μεγάλη, τόσο από ποιοτικής άποψης, αλλά σε ατομικό επίπεδο και παρά το άσχημο ξεκίνημα, αλλά και τα ξεσπάσματα των αντιπάλων, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φάνηκε ότι η Ελλάδα θα έφευγε ηττημένη από το παρκέ.

Η εθνική μας είχε για κορυφαίο σκόρερ τον Γιώργο Πρίντεζη με 18 πόντους, ενώ με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ τελείωσε το ματς ο Γιάννης Μπουρούσης. Πολύ καλός ήταν επίσης και ο Κώστας Κουφός με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από τους Σκοπιανούς ο Κοστόσκι με 20 πόντους έκανε αρκετή ζημιά, ενώ με 13 έκλεισε την αναμέτρηση ο Στογιανόφσκι. Επόμενος αντίπαλος της «γαλανόλευκης» θα είναι η Κροατία, αύριο το βράδυ στις 10.

Η εθνική ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, ήταν νευρική επιθετικά ενώ σκόραρε μετά από 3 λεπτά εντός πεδιάς με το κάρφωμα του Αντετοκούνμπο. Το 7-1 υπέρ της ΠΓΔΜ ανάγκασε τον Φώτη Κατσικάρη να πάρει time out για να «ξυπνήσει» τους διεθνείς. Η κίνηση του ομοσπονδιακού τεχνικού είχε άμεσο αποτέλεσμα, καθώς με σερί 7-0 η «γαλανόλευκη» πέρασε μπροστά με 8-7.

Από κει και πέρα όλα άλλαξαν. Με εξαιρετική άμυνα και με το Μπουρούση να κυριαρχεί στη ρακέτα των αντιπάλων η εθνική ξέφυγε με 10 πόντους (19-9), συντηρούσε το διψήφιο νούμερο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν με τρίποντο του Στογιανόφσκι η ΠΓΔΜ μείωσε σε 16-23, σκορ με το οποίο έκλεισε η περίοδος.

Η αστοχία και τα λάθη του Σπανούλη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, σε συνδυασμό με τα «τρίποντα» των αντιπάλων (3/4) έκλεισαν τη... ψαλίδα και η ομάδα του Μαριάν Σρμπινόφσκι μείωσε σε 25-26 και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι ξανά. Μόλις 4 πόντους είχε πετύχει η ελληνική ομάδα μετά από 5 λεπτά στο δεύτερο 10λεπτο και συνολικά 7/17 τρίποντα οι αντίπαλοί μας.

Η είσοδος του Κώστα Σλούκα άλλαξε το ρυθμό του αγώνα . Με πέντε πόντους του γκαρντ της Φενερμπαχτσέ η διαφορά «άνοιξε» στο +8 για πρώτη φορά (28-36), ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα να προηγείται 38-31.

Οι παίκτες της ΠΓΔΜ δεν άλλαξαν... βιολί ούτε στο δεύτερο μέρος και με... όπλο τα τρίποντα (9/22 στο 26΄΄ ) κατάφερναν να διατηρούνται στο ματς. Με επτά διαδοχικούς πόντους του Πρίντεζη η Ελλάδα πήρε ξανά διψήφια διαφορά (51-41), αλλά με νέο τρίποντο του Κοστόσκι έγινε το 44-51. Τα πολλά λάθη από τους διεθνείς (12) έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να μειώσουν σε 47-53 και λίγο αργότερα σε 50-55.

Μέχρι εκεί, όμως. Το τρίποντο του Ζήση (4ο για την εθνική) έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά στο ματς στο +12 (62-50) και λίγο αργότερα με το σουτ του Σλούκα έγινε το 66-52. Το ματς μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία στη συνέχεια με την Ελλάδα να φτάνει εύκολα στη νίκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου