Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτη "κατάρα" απομακρυσμένου χωριού: Γεννιούνται κορίτσια και γίνονται αγόρια στην εφηβεία!

Από μία σπάνια γενετική διαταραχή πάσχουν τα κορίτσια σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο 24χρονος Johny γεννήθηκε κορίτσι. Μάλιστα, του έδωσαν το όνομα Felecitia. Ωστόσο, στην εφηβεία ανέπτυξε αντρικά γεννητικά όργανα.

Είναι ένα από τα πολλά παιδιά στο Salinas που φαινομενικά γεννιούνται γυναίκες για να γίνουν άντρες στην εφηβεία τους.

Αν και η ιστορία του Johny μπορεί να φαίνεται απίστευτη, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μικρών κοριτσιών που αλλάζουν σε αγόρια.

Είναι μάλιστα τόσο διαδεδομένο στο απομακρυσμένο χωριό που δεν θεωρείται πλέον μη φυσιολογικό. Τα παιδιά απλά αναφέρονται "guevedoces" (=πέος στα 12).

"Θυμάμαι να φοράω ένα μικρό κόκκινο φόρεμα. Γεννήθηκα στο σπίτι. Δεν ήξεραν τι φύλο ήμουν. Πήγα σχολείο και φορούσα τη φούστα μου. Δεν μου άρεσε να ντύνομαι σαν κορίτσι.

Το μόνο που ήθελα ήταν να παίζω με αγόρια" είπε στον Dr Michael Mosley για τη σειρά του BBC2 "Countdown to Life – the extraordinary making of you".

Πάντως, η σπάνια αυτή διαταραχή εμφανίζεται λόγω της έλλειψης ενός ενζύμου που εμποδίζει την παραγωγή μιας συγκεκριμένης μορφής της αντρικής ορμόνης στη μήτρα.

Έτσι συμβαίνει σε μια άλλη περίοδο παραγωγής τεράστιου ποσού τεστοστερόνης στην εφηβεία.

Σημειώνεται ότι οι guevedoces ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από την ενδοκρινολόγο Dr Julianne Imperato του Πανεπιστημίου Cornell στη δεκαετία του 1970.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου