Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

11η Σεπτεμβρίου: Γνωρίζατε ότι κατέρρευσε και τρίτος πύργος;

Πολλά έχουν ειπωθεί και ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου...

Υπάρχουν μάλιστα αναλυτές που τη συνδέουν άμεσα με την όξυνση των γεωπολιτικών σχέσεων σε όλο τον κόσμο με τα γεγονότα που ακολούθησαν, τις επιλογές της διοίκησης Μπους και τις πολεμικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Η τρομοκρατική επίθεση έχει συχνά συνδεθεί με δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας. Πώς έφτασαν τα αεροπλάνα να συγκρουστούν στους Πύργους και πως έγινε και κατέρρευσαν αυτοί σε χρόνο dt; Αλήθεια ή ακόμη μια κλασική περίπτωση ανθρώπων που βλέπουν φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν;

Υπάρχει όμως μια ιστορία από την ημερομηνία που γράφτηκε έντονα στην αμερικανική και παγκόσμια ιστορία που είναι λίγο πολύ, άγνωστη και έχει τραβήξει πολύ λιγότερα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Το κτίριο WTC7, που βρισκόταν στο ίδιο συγκρότημα και το οποίο κατέρρευσε επτά σχεδόν ώρες μετά την πτώση των δίδυμων πύργων, εγείροντας σοβαρά ερωτηματικά για τις αιτίες που οδήγησαν στην καταστροφή του.



Ο τρίτος πύργος που έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες

Το κτίριο 7, ένα από τα επτά του συμπλέγματος που αποτελούσαν το World Trade Center, ήταν και το ψηλότερο μετά τους δίδυμους πύργους, αποτελούμενο από 47 ορόφους. Κατέρρευσε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου, σχεδόν επτά ώρες μετά τους δίδυμους. Φυσικά, τρίτο αεροσκάφος δεν υπήρξε και ο ατσαλένιος ουρανοξύστης έγινε σκόνη, όπως υποστηρίζει η επίσημη έκθεση, εξαιτίας πυρκαγιάς. Το γεγονός βέβαια αυτό καθιστά την περίπτωση αυτή, τη μοναδική στον κόσμο που ένα κτίριο από ατσάλι γκρεμίζεται συθέμελα, απλά και μόνο εξαιτίας φωτιάς στο εσωτερικό του.



Το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας που ανέλαβε τη διερεύνηση της κατάρρευσης, υποστηρίζει για την ακρίβεια πως πολλαπλά μέτωπα φωτιάς σε διαφορετικούς ορόφους θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν την φαντασμαγορική πτώση που συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων. Κάπου εδώ ξεκινούν οι αμφισβητίες που όλα αυτά τα χρόνια αναζητούν πιο πειστικές απαντήσεις.

Η ομάδα Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών για την αλήθεια στην 11/9

Μια ομάδα αρχιτεκτόνων, μηχανικών και επιστημόνων υποστηρίζουν πως η επίσημη εξήγηση, ότι δηλαδή απλά και μόνο η πυρκαγιά στο κτίριο μπόρεσε να προκαλέσει την κατάρρευση είναι αδύνατο να συμβεί. Κατά τη γνώμη τους το κτίριο θα μπορούσε να πέσει με τον τρόπο που έπεσε, μόνο έπειτα από συνθήκες ελεγχόμενης έκρηξης. Ο ιδρυτής της ομάδας αυτής, Richard Cage, αρχιτέκτονας, υποστηρίζει πως "ακόμη και ένα παιδί του δημοτικού μπορεί να διακρίνει πως η κατάρρευση του κτιρίου σχεδόν σε ελεύθερη πτώση, συμμετρικά και ελεγχόμενα δεν είναι αποτέλεσμα φυσικής διαδικασίας" και συμπληρώνει. "Κτίρια που πέφτουν από φυσικά αίτια, δεν καταρρέουν με τέτοιο τρόπο και γραμμικά. Συναντούν αντίσταση ή καταρρέουν προς μια πλευρά".



Το 2011 ειδικοί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Τορόντο του Καναδά, προκειμένου να παρουσιάσουν αποδείξεις πως η επίσημη εκδοχή για την κατάρρευση όλων των πύργων κατά τη διάρκεια της 11ης Σεπτεμβρίου περιέχει πολλές αδυναμίες και ανακρίβειες. Εκεί, 16 ειδικοί, μεταξύ των οποίων και ο Richard Gage αποφάσισαν πως το θέμα χρίζει περισσότερης διερεύνησης.


Τα στοιχεία των "συνωμοσιολόγων" για ανθρώπινο χέρι πίσω από την πτώση του WTC7

Η ομάδα αυτή, που όπως και να έχει αποτελείται από επιστήμονες και ειδικούς σε κατασκευές, έχει φυσικά αρκετά επιχειρήματα, τα οποία και στηρίζει με σθένος, για να αποδείξει πως κάτι δεν πάει καλά με την υπόθεση του τρίτου κτιρίου.


Τα κτίρια δεν πέφτουν σε ελεύθερη πτώση

Το κολοσσιαίο κτίριο που κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, είναι από μόνο του ένα γεγονός που έχει προκαλέσει υποψίες και θρέφει τις θεωρίες συνωμοσίας και τους σκεπτικιστές. Δεν είναι λίγοι οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί που αμφισβητούν ευθέως τη δυνατότητα ενός κτιρίου να πέσει τόσο συμμετρικά και γραμμικά, αλλά και να καταρρεύσει ολοσχερώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την πρώτη κατάρρευση.

Δείτε το βίντεο με την στιγμή της κατάρρευσης από πολλές οπτικές γωνίες:


Πρόκειται για το πρώτο κτίριο τέτοιου είδους που καταρρέει από φωτιά

Όπως αναφέραμε, η επίσημη έκθεση και για τα τρία κτίρια WTC1, WTC2 και WTC7, είναι πως έγιναν σκόνη σε ελάχιστα δεύτερα, όταν τα υλικά τους "αδυνάτισαν" από τη φωτιά. Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που αμφισβητούν μια τέτοια παραδοχή. Γιατί; Διότι οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε ένα κτίριο από μια φωτιά δεν αγγίζουν ούτε κατ' ελάχιστο εκείνες που απαιτούνται για να φθαρούν τόσο κτίρια κατασκευασμένα από ατσάλι. Επιπλέον, είναι εξακριβωμένο από τις εκθέσεις πως το κτίριο 7 είχε πυρασφάλεια που το προστάτευε για τουλάχιστον τρεις ώρες, δηλαδή έριχνε με αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερο την πιθανή υψηλότερη θερμοκρασία που μπορούσε να αγγίξει το εσωτερικό του κτιρίου.



Προς επίρρωση των όσων ισχυρίζονται οι ειδικοί παραθέτουν δεκάδες περιπτώσεις ατσάλινων κτιρίων που τυλίχτηκαν στις φλόγες, έκαιγαν για ώρες, ακόμη και ημέρες κι όμως παρέμειναν όρθια και σε καμιά περίπτωση δεν κατέρρευσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ουρανοξύστες από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, ώς τη Βενεζουέλα, την Ταϊβάν και την Κίνα (βλ. φωτό κάτω) που παραδόθηκαν στις φλόγες χωρίς να έχουν την ίδια κατάληξη.


Μια άλλη ένδειξη όσων υποστηρίζουν σθεναρά πως κάτι κρύβεται πίσω από την πρώτη του τρίτου κτιρίου είναι πως οι χιλιάδες τόνοι που σωριάστηκαν συγκεντρώθηκαν με περισσή σπουδή αμέσως μετά το περιστατικό και εστάλησαν σε χυτήριο, όπου και έλιωσαν, εξαφανίζοντας έτσι όλως τυχαίως αποδεικτικά στοιχεία που θα έδιναν απαντήσεις για τη μία ή την άλλη απάντηση.

Η κατάρρευση του WTC7 δεν αναφέρθηκε καν στην επίσημη έκθεση για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου

Η αρχική έκθεση που έβγαλε συμπεράσματα για τα αίτια της κατάρρευσης, αφορούσε μόνο τους δίδυμους πύργους, ενώ δεν παρέθετε ούτε λέξη για το τρίτο κτίριο. Για την ακρίβεια οι ειδικοί δήλωναν αρχικά ανήμποροι να δώσουν τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης του WTC7 και η τελική απόφασή τους δεν προέκυψε παρά πολλά χρόνια αργότερα.

Ρεπορτάζ του BBC ανακοινώνει την πτώση του WTC7 πριν ακόμη συμβεί

Το τρίτο κτίριο στο Μανχάταν στεκόταν για ώρες μετά την πτώση των δίδυμων πύργων, πριν καταρρεύσει με φαντασμαγορικό τρόπο. Στα στοιχεία ή τις θεωρίες συνωμοσίας αν θέλετε, πρέπει να προστεθεί και αυτό το μυστηριώδες γεγονός. Το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδιδε όλη την ημέρα ζωντανά τις εξελίξεις από τη Νέα Υόρκη. Σε μια σύνδεση λοιπόν με την ανταποκρίτρια στις ΗΠΑ, ο παρουσιαστής ανακοινώνει και η ρεπόρτερ επιβεβαιώνει την πτώση και του τρίτου πύργου, του Salomon Buildings (όπως συνήθηζαν να αποκαλούν το WTC7). Την ίδια ώρα και κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, φαίνεται καθαρά πίσω της ο πύργος να στέκει ακόμη και να μην έχει καταρρεύσει.

Δείτε το βίντεο:



Ιδιοκτήτης του WTC! Του είπα να το "τελειώσουμε"

"Θυμάμαι πως δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον επικεφαλής της πυροσβεστικής, που μου έλεγε πως δεν ήταν σίγουροι πως μπορούσαν να ελέγξουν τη φωτιά και του είπα. Έχουμε ήδη τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ίσως η πιο έξυπνη επιλογή θα ήταν να το τελειώσουμε" έλεγε σε συνέντευξή του για τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση του κτιρίου ο Λάρι Σίλβερστέιν.




Η φράση "pull it", όπως χρησιμοποιήθηκε κίνησε υποψίες και προκάλεσε ακόμη και τη διευκρινιστική απάντηση από το γραφείο του επιχειρηματία, στην οποία εξηγούσε πως με τον όσο αυτό υπονοούνταν η εκκένωση του κτιρίου από τους πυροσβέστες. Η ομάδα των αρχιτεκτόνων όμως, σημειώνουν πως με βάση την αναφορά της πυροσβεστικής, στο κτίριο δεν υπήρχαν πυροσβέστες σε χερσαίες δυνάμεις.


Το 2006, ο κ. Σιλβερστέιν εγκαινίαζε περιχαρής το νέο WTC7, το κτίριο που πήρε τη θέση του παλιού που εξαφανίστηκε σε τόνους σκόνης και κάτω από ομιχλώδεις και ανεξήγητες αιτίες.


Το κτίριο φιλοξενούσε γραφείο των μυστικών υπηρεσιών και της CIA, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκεται και ο Ντικ Τσένεϊ

Οι συνωμότες παραθέτουν όμως ένα ακόμη μυστήριο γεγονός-σύμπτωση. Φαίνεται λοιπόν πως στο εν λόγω κτίριο στεγάζονταν τα γραφεία της CIA και μυστικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, στα οποία δραστηριοποιούνταν πριν ασχοληθεί με την πολιτική (λίγα χρόνια δηλαδή πριν) και ο αντιπρόεδρος στη διοίκηση Μπους Ντι Τσέινι. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν πως στο κτίριο υπήρχε και γραφείο Άμεσου Δράσεως, ειδικό σε περιπτώσεις αντιμετώπισης καταστροφών και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου