Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσχωρεί στη Λαϊκή Ενότητα αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών

Η πιο ηχηρή «μετεγγραφή» της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) αναμένεται να είναι η νυν πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες το δείχνουν εδώ και μέρες, αλλά πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Προϋπόθεση για την ένταξη της Ζωής στο νεοσύστατο κόμμα είναι η διάλυση της Βουλής, η οποία θα επέλθει πιθανότατα έως την Παρασκευή, αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, αν βεβαίως δεν υπάρξει κάποιο άλλο τεχνικό η διαδικαστικό εμπόδιο.

Ύστερα από τη διάλυση της Βουλής, η πρόεδρός της θα ανοίξει τα χαρτιά της για την επόμενη ημέρα στην πολιτική σκηνή και οι ασφαλείς πληροφορίες μας λένε ότι θα ανακοινώσει πανηγυρικά την προσχώρησή της στη ΛΑΕ.

Ήδη η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε να διαφανούν οι προθέσεις της, όταν, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εξέφρασε την άποψη ότι η επόμενη Βουλή θα είναι «λαϊκή και πραγματικά αντιμνημονιακή».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Κωνσταντοπούλου στη Λαϊκή Ενότητα δεν είναι ακόμη γνωστές – και πιθανότατα δεν θα γίνουν πριν από την επίσημη ανακοίνωση, καθώς στην πολιτική το επικοινωνιακό μέρος του «πακέτου» μένει πάντα για το τέλος. Εν αναμονή λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου