Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αιολικό Πάρκο στον δήμο Μουζακίου

To Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το πράσινο φως για το αιολικό πάρκο στη θέση «Αέρας» του Δήμου Μουζακίου, απορρίπτοντας την προσφυγή του Δασικού Συνεταιρισμού Βατσουνιάς...

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωστό για το Αιολικό Πάρκο στη θέση «Αέρας» μετά την απόφαση του ΣτΕ

Νόμιμες κρίθηκαν με δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας οι νομαρχιακές αποφάσεις που ενέκριναν τη λειτουργία αιολικών πάρκων στην Καρδίτσα και την Τροιζηνία.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (απόφαση 3163/2015) έκρινε ότι δεν πάσχει από νομικά προβλήματα η απόφαση του γενικού γραμματέα περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και την λειτουργία αιολικού πάρκου ισχύος 30 ΜW της εταιρείας «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.» στις θέσεις Αέρας και Αφεντικό των δήμων Μουζακίου και Αργιθέας του νομού Καρδίτσας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει μεταξύ άλλων ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βατσουνιάς, ο οποίος υποστηρίζει ότι τμήμα της έκτασης όπου προγραμματίζεται να κατασκευαστεί το αιολικό πάρκο είναι ιδιοκτησία του.
Ακόμη, το ΣτΕ αναφέρει ότι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού δεν απαιτείται η προηγούμενη εκπόνηση χωροταξικού σχεδιασμού εθνικού ή τομεακού χαρακτήρα.

«Ένα μεγάλο στοίχημα για το Δήμο Μουζακίου κερδίθηκε, καθώς το όραμα για την υλοποίηση Αιολικού Πάρκου στην περιοχή μας παίρνει πλέον σάρκα και οστά μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Να θυμίσουμε πως το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη χορηγήσει άδεια παραγωγής ενέργειας ισχύος 30 MW στη ΔΕΗ» δηλώνει ο Δήμαρχος Μουζακίου κ Κωτσός μετά την ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη που είχε το όλο θέμα στο ΣτΕ.

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επένδυση η οποία θα ανέλθει στα 33.000.000 ΕΥΡΩ (11 δις δρχ, όσο περίπου και το ΕΑΠΝΑ 2 για όλο το νομό Καρδίτσας) μέσω της οποίας θα εγκατασταθούν 15 ανεμογεννήτριες στη θέση «Αέρας» του Δ.Δ. Δρακότρυπας του Δήμου Μουζακίου. Εκτός αυτών η κατασκευή και λειτουργία του Αιολικού Πάρκου θα δώσει τη δυνατότητα και σε 20 ανθρώπους να απασχοληθούν στη φάση της κατασκευής του και σε άλλους 6 σε μόνιμη βάση κατά τη λειτουργία του, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για μία περιοχή που μαστίζεται έντονα από την ανεργία.

«Από το ξεκίνημα της θητείας μας δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στον αναπτυξιακό τομέα και ιδιαίτερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έτσι προωθήσαμε τόσο το ζήτημα των μικρών υδροηλεκτρικών στο Δήμο μας, όσο και του αιολικού πάρκου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου