Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας πάει σε εκλογές για να κρύψει τις συνέπειες του Μνημονίου

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του νέου κόμματος «Λαϊκή Ενότητα», Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατηγορώντας την ότι «πήρε την πρωτοβουλία αυγουστιάτικα να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε εκλογές, για να μην καταλάβει ακόμα ο λαός τις συνέπειες του Μνημονίου που υπέγραψε και συνομολόγησε».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ακόμη ότι «πάμε σε εκλογές ενωμένοι», ενώ εκτίμησε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις. «Η Λαϊκή Ενότητα φιλοδοξεί να γίνει ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, που θα σαρώσει τα μνημόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη συνεπής αντιμνημονιακή φωνή και σημείωσε: «Στους πρώτους προγραμματικούς μας άξονες έχουμε τη διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των μνημονίων».

Επίσης, τόνισε ότι το νέο κόμμα θα επιχειρήσει να αντλήσει ψήφους από τη «δεξαμενή» του 62% που ψήφισε «Όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. «Το "Όχι" θα το συνεχίσουμε μέχρι να νικήσει. Η Αριστερά δεν θα γίνει η χλεύη των ηττημένων» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «λοβοτομημένο».

Η συνέντευξη του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας ήρθε σε συνέχεια της ανεξαρτητοποίηση των 25 βουλευτών και της συγκρότησης της Λαϊκής Ενότητας.

Στη Λαϊκή Ενότητα, μεταξύ άλλων, προσχώρησαν οι Δημήτρης Στρατούλης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ραχήλ Μακρή, Κώστας Ήσυχος, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Θανάσης Πετράκος και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Σε αυτούς αναμένεται να προστεθούν ακόμη τέσσερις βουλευτές - οι κ.κ. Βαλαβάνη, Κοδέλας, Σωτηρίου και Χατζηλάμπρου.

Όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι του κόμματος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης, δεύτερος ο Θανάσης Πετράκος, γραμματέας της ΚΟ ο Στάθης Λεουτσάκος και εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ήσυχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου