Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Κι όμως: Χωριό στην Ισπανία πωλείται ολόκληρο αντί 200.000 ευρώ!

Γιατί να αγοράσετε εξοχικό σπίτι, όταν με τα ίδια λεφτά στην Ισπανία μπορείτε να αγοράσετε ένα ολόκληρο χωριό;

Ο λόγος για το μικρό εγκαταλελειμμένο χωριουδάκι Ο Πένσο στην Ισπανία που κοστίζει 200.000 ευρώ, καταλαμβάνει 100 στρέμματα και περιλαμβάνει έναν αχυρώνα και στάβλο για αγελάδες, ωστόσο τα κτίρια χρειάζονται αρκετή δουλειά για να γίνουν κατοικήσιμα.

Το μεγαλύτερο από τα σπίτια του χωριού έχει ξύλινα πατώματα και πέντε υπνοδωμάτια με θέα σε περιβόλι με ροδάκινα, σύκα, καρύδια, μήλα και αχλάδια. Στο κάτω μέρος της κοιλάδας, υπάρχει ένα μικρό ποτάμι γεμάτο πέστροφες.


Εκτός από το υπέροχο φυσικό τοπίο, το Ο Πένσο βρίσκεται επίσης μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από υπέροχες αμμώδεις παραλίες, που αποτελούν ένα από τα καλύτερα σημεία για σερφ στην Ευρώπη.

Το χωριό, διαθέτει επίσης δωρεάν παροχή νερού από πηγάδι και ένα αρτοποιείο με πέτρινο φούρνο.

Στους υποψήφιους αγοραστές συγκαταλέγονται Βρετανοί συνταξιούχοι ενώ ένας Ινδός έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον να μετατρέψει το χωριουδάκι σε ένα κέντρο γιόγκα.


Υπάρχει, επίσης, ένας Αμερικανός που ζει ήδη στην Ισπανία και θέλει να δημιουργήσει ένα αγγλικό σχολείο εδώ.

Ο τελευταίος κάτοικος του Ο Πένσο πέθανε πριν από μια δεκαετία - αφήνοντας το χωριό ακατοίκητο για πρώτη φορά εδώ και 500 χρόνια.


Πάντως, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να πωλούνται χωριά στην Ισπανία, αφού οι κάτοικοι τους μεταναστεύουν μαζικά στα αστικά κέντρα, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου