Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Στις 10 αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ μπαίνει αύριο Τετάρτη, στις 10 το πρωί, καθώς θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, ενώ μικρότερη αναμένεται στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων. Αισθητή θα είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ), αλλά και στις σχολές μεσαίας ζήτησης. Αντίθετα, σε κάποιες χαμηλόβαθμες σχολές δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και άνοδος.

Βασικοί παράγοντες ήταν η δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές που θα μειώσει δραματικά τον αριθμό τους. Η οικονομική κρίση εξάλλου οδήγησε πολλούς υποψηφίους να μην δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά από φέτος ισχύει το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι υποψήφιοι περάσουν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να μεταβούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους. Οι επιτυχόντες έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Πάντως, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά.

Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου