Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Λαγκάρντ: Συμπάσχω, αλλά το ΔΝΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτεί την Ελλάδα

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN και εκτίμησε πως χρειάζεται σταθερότητα στην Ελλάδα, χωρίς να κρύψει ότι νιώθει την αγανάκτηση του απλού λαού και συμπάσχει μαζί του, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως το ΔΝΤ δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτεί την Ελλάδα.

Νωρίτερα, το ΔΝΤ είχε δημοσιοποιήσει μία σειρά 9 ερωτήσεων και απαντήσεων, για την πληροφόρηση του κόσμου όσον αφορά στην επόμενη μέρα από την... μη πληρωμή της δόσης στο Ταμείο από την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ επανέλαβε ότι υποστηρίζει την «ισορροπημένη προσέγγιση» του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την νέα χρηματοδότηση και η ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά το ΔΝΤ γνωρίζει μέσα από την εμπειρία που εργάζονται με πολλά μέλη της ότι η οικονομική αλλαγή είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο.

Το ΔΝΤ επαναλαμβάνει πως δεν επεκτείνει τους όρους πληρωμής καθώς τούτο αποτελεί μακροχρόνια παράδοση του Ταμείου.

Τέλος διευκρινίζει ότι οι μέτοχοι του ΔΝΤ δεν θα υποστούν ζημίες σχετικά με την αθέτηση πληρωμής από την Ελλάδα προς το ταμείο στις 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου