Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών -Αναμονή για το κοινό ανακοινωθέν

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της μαραθώνιας συνεδρίασης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, στον απόηχο του ηχηρού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και της παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού Οικονομικών που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο διαλείμματα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ενώ υπήρξε και τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ως βάση συζήτησης την τελευταία πρόταση Γιούνκερ, επιδιώκοντας παράλληλα να εξασφαλίσει την υπογραφή των πολιτικών αρχηγών (πλην του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα) σε κοινή επιστολή όπου θα ξεκαθαρίζεται πως η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Στόχος η συγκρότηση ενιαίου πολιτικού μετώπου

Με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να είναι ξεκάθαρη (61%) και να ισχυροποιεί τη θέση του Τσίπρα στο πολιτικό σκηνικό, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καλούνται να ευθυγραμμίσουν τη ρητορική τους με ορισμένες θέσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου