Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Κόπα Αμέρικα 2015: Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της η Χιλή!

Η Χιλή κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο στο Κόπα Αμέρικα. Στον τελικό της διοργάνωσης, νίκησε στο Σαντιάγο την Αργεντινή με 4-1 στα πέναλτι. Το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια αλλά και την παράταση τέλειωσε 0-0.

Ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του έφυγαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από έναν τελικό με σκυμμένο κεφάλι. Θυμίζουμε ότι και πέρυσι, στον τελικό του Μουντιάλ η Αργεντινή ηττήθηκε από τη Γερμανία. Κι ακόμα, η τελευταία φορά που η Αργεντινή κατέκτησε τον τίτλο στο Κόπα Αμέρικα ήταν το 1993.

Η Χιλή είχε περισσότερο ενθουσιασμό, ενώ δεν άφησε περιθώρια δράσης σε παίκτες όπως οι Μέσι, Αγουέρο, Παστόρε. Λίγες φάσεις και από τις δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Οι σημαντικότερες, στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Σάντσες (82') και Ιγκουαΐν στις καθυστερήσεις.

Για τη Χιλή και η μοναδική φάση στην παράταση. Στο 105', από λάθος του Μαστσεράνο, ο Σάντσες βγήκε στην κόντρα αλλά σούταρε άουτ.

Η διαδικασία των πέναλτι (με πρώτη τη Χιλή):

Ματίας Φερνάντες 1-0
Μέσι 1-1
Βιδάλ 2-1
Ιγκουαΐν άουτ,
Αράνγκις 3-1
Μπανέγκα απέκρουσε ο Ραούλ Μπράβο
Σάντσες 4-1

Χιλή (Χόρχε Σαμπαόλι): Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (75' Φερνάντες), Αλέξις Σάντσες, Ε. Βάργκας (95' Ενρίκες)

Αργεντινή (Χεράρδο Μαρτίνο): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Παστόρε (81' Μπανέγκα), Ντι Μαρία΄(29' Λαβέτσι), Μέσι, Αγκουέρο (74' Ιγκουαΐν)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου