Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Και οι άνεργοι που δεν έχουν κάρτα στα γκισέ για 120 ευρώ από το επίδομα

Στις ουρές των συνταξιούχων, προστίθενται από σήμερα και οι άνεργοι που μπορούν να «σηκώσουν» από το γκισέ έως 120 ευρώ βάσει της Υπουργικής Απόφασης του υπ. Οικονομικών που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ από σήμερα στις 12μμ δίνεται η δυνατότητα σε επιδοτούμενους ανέργους και δικαιούχους βοηθημάτων που δεν είναι κάτοχοι κάρτας ανάληψης μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ), να κάνουν ανάληψη μετρητών από τα υποκαταστήματα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) που εξυπηρετούν τους συνταξιούχους.

Το συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό επιδομάτων–βοηθημάτων σε καθέναν από τους δικαιούχους κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας έχει ορισθεί από την υπουργική απόφαση σε 120 ευρώ κατά ανώτατο όριο. Οι δικαιούχοι των επιδομάτων ανεργίας , των επιδομάτων μακροχρόνια ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολουμένων δύνανται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα , προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά: α) αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας του δικαιούχου (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, κ.τ.λ.) και β) δηλωθέν στον ΟΑΕΔ βιβλιάριο καταθέσεων ΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου