Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Συσπειρώνονται και αντεπιτίθενται οι υποστηρικτές του «ναι» στα Τρίκαλα

Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής ήταν το θέμα της αποψινής συγκέντρωσης στο Δημαρχείο των Τρικαλινών υποστηρικτών του «Ναι».

Οπως κατέγραψε το trikaladay στη συγκέντρωση συμμετείχαν κυρίως θεσμικοί και εκπρόσωποι κομμάτων όπως της Ν΄Δ του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών αλλά και πολίτες που αγωνιούν, όπως ειπώθηκε, για το μέλλον της χώρας, ενώ στις τοποθετήσεις που έγιναν ασκήθηκε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που όπως επισημάνθηκε, οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή με την επιστροφή της στη δραχμή.

Πιο συγκεκριμένα παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου , οι αντιδήμαρχοι Βασιλένα Μητσιάδη, Χρ. Αναστασίου, Χρυσάνθη Γάλλου και Τόμμυ Κυρίτσης, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Μιχ. Μπάρδας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Χρ. Λάππας, ο πρώην πρόεδρος τοπυ Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Βαβύλης, οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Ηλ. Βλαχογιάννης και Μιχ. Ταμήλος, του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη, ο πρόεδρος της τοπικής Ν.Δ Ν. Μουζακιάρης και μέλη της ΝΟΔΕ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη Παν. Πάτρας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. φαμίσης, υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού, στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο δημοσιογράφος Κ. Αργυρούσης καθώς και στελέχη των προαναφερόμενων κομμάτων αλλά και πολίτες

Στην τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μιχαλάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ως ψεύτες και εγκληματίες που θέλουν να μας πάνε στη δραχμή, τονίζοντας ότι όλοι οι εργολάβοι έχουν σταματήσει τα έργα και απολύουν τους εργαζόμενους.

Ο Κώστας Αργυρούσης πρότεινε να γίνει μεγάλη κινητοποίηση για την Πέμπτη που θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, ενώ πρότεινε πως στα κλιμάκια που θα περιοδεύσουν στην πόλη και στα χωριά προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες γιατί πρέπει να ψηφίσουν ναι να μην συμμετέχουν θεσμικοί και άνθρωποι με πολιτικό παρελθόν.

Ο Θωμάς Χαχάμης από το ΚΙΔΗΣΟ είπε πως εάν υπερισχύσει το όχι στο δημοψήφισμα τότε θα χαθούν όλα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και θα χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας καθώς και πως πρέπει να ενημερώσουν τους αγρότες ότι θα χάσουν τις επιδοτήσεις

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Μιχ. Ταμήλος πρότεινε να γίνουν κλιμάκια που θα γυρίσουν την πόλη και τα χωριά, ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Θ. Ξάφος τόνισε ότι «πρέπει να γυρίσουμε πόρτα πόρτα την πόλη και τα χωριά αφού η εκλογική μάχη της Κυριακής είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 40 ετών».

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σούλας Μερεντίτη η οποία τόνισε πως η χώρα θα οδηγηθεί στην καταστροφή εάν φύγει από την ευρωζώνη και το ευρώ.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μιλτ. Μπάτζιος ανέφερε ότι το κέντρο της πόλης επικυριαρχείτε με πανό του όχι και πρότεινε να αναρτηθούν τρια τουλάχιστον πανό που να προπαγανδίζουν το ναι αλλά και αφίσες.

Ο κ. Μπάτζιος επισήμανε ακόμα την ανάγκη να ενημερωθούν οι κάτοικοι των Τρικάλων ότι υπάρχει κίνδυνος για την αστική δημοκρατία από τον εκβιασμό και τις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Χατζηγάκης τόνισε ότι πρέπει η κίνηση του ναι να αντιπαλέψει δυο συνθήματα της κυβέρνησης που σπάνε, όπως είπε, κόκαλα, όπως «εθνική υπερηφάνεια και εθνική ανεξαρτησία» και αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να συγκινηθεί ο κόσμος.

Τελικά αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια συντονιστική επιτροπή, να γραφεί ένα κείμενο που θα καλεί τους Τρικαλινούς να ψηφίσουν ναι στο δημοψήφισμα και το οποίο θα το υπογράφουν όλοι οι παρόντες, περίπου 70 άτομα, να τυπωθεί και να διανεμηθεί ένα φυλλάδιο και να γίνει αρθρογραφία στον τοπικό Τύπο.

Τέλος τονίστηκε πως πρέπει να προετοιμαστεί η συγκέντρωση της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή καθώς και να υπάρχουν εκλογικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά κέντρα όπου θα γίνεται η ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου