Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σκάνδαλο FIFA: Βροχή απειλών από χορηγούς... Οργή στην Αγγλία

O Mπλάτερ εξαφανίστηκε και... απειλούν με μια αντίστοιχη κίνηση και οι χορηγοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στην περίπτωση που αυτή δεν “καθαρίσει” άμεσα... Στην ουσία δηλαδή στέλνουν ένα ηχηρό προεκλογικό μήνυμα προς αυτούς που πρόκειται να ψηφίσουν... τα ίδια.

Η VISA, ένας από τους βασικούς χορηγούς της FIFA, απείλησε ανοιχτά με τερματισμό της συνεργασία της με την παγκόσμια ομοσπονδία: «Αν η FIFA δεν κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές για να έρθει η κάθαρση, θα επανεξετάσουμε τη συνεργασία μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, τόσο η Αdidas όσο και η Coca Cola πήραν θέση για το σκάνδαλο με αντίστοιχες προειδοποιήσεις: «Αυτή η ιστορία σπιλώνει την αποστολή και τα ιδανικά του Μουντιάλ και έχουμε εκφράσει κατ’ επανάληψη τις ανησυχίες μας για αυτές τις σοβαρές κατηγορίες. Περιμένουμε από τη FIFA να αντιμετωπίσει διεξοδικά τα προβλήματα αυτά και είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της Coca Cola.

Tα McDonald's κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος: «Αντιμετωπίζουμε ζητήματα διαφθοράς πολύ σοβαρά και είμαστε σε επαφή με τη FIFA».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Hyundai: «Ως εταιρεία που θέτει ως προτεραιότητα τα ηθικά στάνταρ και τη διαφάνεια, η Hyundai εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις νομικές διαδικασίες σε βάρος στελεχών της FIFA και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση».

Βολές Γιόχανσον, Αγγλίας - Βουτιά στο χρηματιστήριο

Την ίδια ώρα το χρηματιστήριο του Κατάρ, όπου θα φιλοξενηθεί το Μουντιάλ του 2022... βουλιάζει έπειτα από τις συλλήψεις και την αποκάλυψη του σκανδάλου μεγατόνων της FIFA.

Oσον αφορά το Μουντιάλ του 2018, ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον, που υπήρξε αντίπαλος του Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA το 1998, προτείνει να φύγει από τη Ρωσία και να δοθεί στην Αγγλία! Φυσικά, δεν άφησε ασχολίαστο τον Μπλάτερ: «Είναι ατυχές που το μεγαλύτερο αθλητικό κίνημα του κόσμου έχει έναν τέτοιο ηγέτη στην κορυφή του», ανέφερε.

Εννοείται πως και η αγγλική ομοσπονδία είναι σαφώς κατά του Μπλάτερ: «Δεν μπορεί να αναδομηθεί η FIFA με αυτόν στο τιμόνι. Πρέπει να φύγει», δήλωσε ο πρόεδρος της FA, Γκρεγκ Ντάικ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον συντάχθηκε απόλυτα με τη θέση της αγγλικής ομοσπονδίας να υποστηρίξει στις εκλογές της FIFA τον πρίγκιπα Αλί Μπιν Χουσεΐν και όχι τον Μπλάτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου