Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Έρχεται χαράτσι στο πετρέλαιο και το υγραέριο κίνησης!

Οι έμμεσοι φόροι θα ματώσουν και πάλι τον φορολογούμενο. Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι ετοιμάζεται να παγιδεύσει ακόμη και όσους προσπάθησαν να κάνουν οικονομία στις μετακινήσεις τους επιλέγοντας πετρέλαιο ή υγραέριο για το αυτοκίνητό τους.

Ο υπουργός Οικονομικών στη χθεσινή του συνέντευξη άφησε διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Το πιο πιθανό είναι πως δεν υπάρξει καμία αλλαγή στη φορολόγηση της αμόλυβδης, όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αύξηση του φόρου πετρελαίου κίνησης.

Ουσιαστικά το κράτος βλέπει ότι χάθηκαν πολλά έσοδα λόγω της εξίσωσης του φόρου με το θέρμανσης και έτσι αυτή η εξίσωση θα σπάσει ώστε ο φόρος στο κίνησης να αυξηθεί και το κράτος να έχει μεγαλύτερα έσοδα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η αύξηση. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει ανάλογη αύξηση και στο υγραέριο κίνησης όπου ο φόρος είναι σήμερα ίδιος με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.

Αν λοιπόν η αύξηση είναι αυτή που διαρρέεται τότε μιλάμε για περίπου 10 λεπτά το λίτρο ώστε να καλυφθούν οι απώλειες από την εξίσωση με το πετρέλαιο θέρμανσης!

Αυτά σε πρώτη φάση καθώς όλα θα κριθούν από την πορεία των εσόδων και δεν αποκλείονται μεγαλύτερες ακόμη αυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου