Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μυρμήγκια ΤΕΛΟΣ! Δείτε πως θα ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας.

Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, δεν υπάρχει κάτι πιο ενχολητικό από τα μυρμήγκια που θα κατακλύσουν τον κήπο και το σπίτι μας.

Ο λόγος αυτής της «επιδρομής» είναι προφανώς η αναζήτηση τροφής, οπότε πέρα από την προφανή συμβουλή του να καλύπτετε το φαγητό σας και να χρησιμοποιείτε κάδους απορριμμάτων με καπάκι, θα σας παρουσιάσουμε

μερικά ακόμα tips χωρίς καμία χρήση χημικών!

1. Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη
Ανακατέψτε ίσες ποσότητες των δύο συστατικών και τοποθετήστε μικρές ποσότητες στις γωνίες που ναι μεν δεν επισκέπτεστε συχνά, αλλά έχετε παρατηρήσει μυρμήγκια να παρελαύνουν. Αυτό θα τα τραβήξει και θα αρχίσουν να μεταφέρουν την τροφή στις φωλιές τους χωρίς να ενοχλούν.

Είναι πολύ σημαντικό η ζάχαρη να είναι άχνη γιατί δε θα μπορούν να τη διαχωρίζουν από τη σόδα. Η τελευταία, αφότου καταναλωθεί, θα τους προκαλέσει αέρια, επειδή όμως ο οργανισμός τους δε μπορεί να το αποβάλλει, όπως ο δικός μας, οτο τέλος θα πεθάνουν.

2. Ξύδι
Απλά ψεκάστε στην είσοδο της φωλιάς τους, τα κουφώματα και τις γωνίες του σπιτιού σας και η έντονη μυρωδιά θα τα απωθήσει. Μπορείτε επίσης να αραιώσετε μηλόξυδο σε ίση ποσότητα νερό και να ψεκάσετε όπως πριν. Αυτό
δε θα τα σκοτώσει, αλλά θα τα αποτρέψει από το να επιστρέψουν.

3. Αλάτι ή πιπέρι
Βράστε νερό και προσθέστε αρκετό αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί, τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι και ψεκάστε στα σημεία που συνήθως εμφανίζονται μυρμήγκια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπέρι.

4. Σαπούνι
Το υγρό πιάτων είναι πολύ βλαβερό για τα μυρμήγκια γιατί τους προκαλεί αφυδάτωση. Μπορείτε να το ψεκάσετε διαλυμένο σε νερό.

5. Λεμόνι
Ο χυμός λεμονιού εμποδίζει τις ανιχνευτικές τους ικανότητες, οπότε το αποφεύγουν.

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σας (το είδες αυτό) Ελεύθερος Ρεπόρτερ Αν.Αττικής Ευάγγελος Νικ.Γούλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή