Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

Απέδρασε τα ξημερώματα από το Δρομοκαίτειο η Βίκυ Σταμάτη.

Η Βίκυ Σταμάτη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο φρουρούμενη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος, στις 5.45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της κάποια στιγμή μετά τη 01:30 όταν έγινε ο τελευταίος έλεγχος και στις 05:00, μια ώρα πριν τον πρώτο έλεγχο της ημέρας. Το περίπεργο είναι πως το δωμάτιο στο οποίο διέμενε η κα Σταμάτη φυλασσόταν από φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλού και το οποίο είχε μπαλκονόπορτα κλεισμένη με λουκέτο!Όμως το πρωί, η μπαλκονόπορτα βρέθηκε ανοιχτή, το λουκέτο σπασμένο και η Βίκυ Σταμάτη εξαφανισμένη. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κάποιος βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει

Από το Δρομοκαΐτειο πάντως εκφράζεται η άποψη πως ίσως η Βίκυ Σταμάτη δεν σχεδίασε και εκτέλεσε μόνη της την απόδαρση, αλλά κάποιος τη βοήθησε. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Maga ο Ισίδωρος Πρώιος πρόεδρος Δρομοκαϊτειου είπε πως ο δωμάτιο, όπως και όλο το υπόλοιπο τμήμα του ιδρύματος είναι ισόγειο, κοντά στην έξοδο προς την Αγία Βαρβάρα. Μάλιστα υπόνοιες ότι είχε βοήθεια κατά την απόδραση της καθώς τόνισε πως η μπαλκονόπορτα είχε λουκέτο το οποίο παραβιάστηκε.

Παράλ
ληλα ο κ.Πρώιος ανέφερε πως υπήρχε φρουρά και μάλιστα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και όχι απλά από προσωπικό του Δρομοκαϊτειου στο δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη

Και ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου μιλάει για συνεργό

Ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου, κ. Παύλος Θεοδωράκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε όσα έχουν γίνει γνωστά. «Έξω από την πόρτα της υπήρχαν δύο φρουροί οπότε δεν μπορούσε να φύγει από εκεί. Έφυγε από την μπαλκονόπορτα παραβιάζοντας μάλλον το λουκέτο».

Σ
ε ερώτηση αν η έγκλειστη στο Δρομοκαΐτειο κυρία Σταμάτη μπορεί να απέδρασε με εξωτερική βοήθεια, ο κ. Θεοδωράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ενώ τόνισε πωςγίνονται έρευνες και μέσα στον περιβάλλοντα χώρου του ιδρύματος, καθώς αν κάποιος δεν βοήθησε την Βίκυ Σταμάτη να φύγει από το Δρομοκαΐτειο, τότε θα βρίσκεται κάπου εκεί κρυμμένη.

Σε τρεις βάρδιες γινόταν έλεγχος

Σε τρεις βάρδιες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι φρουρούσαν τη Βίκυ Σταμάτη. Τα κλειδιά τα κρατούν οι φρουροί, δήλωσε ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Ισίδωρος Πρώιος, αναφερόμενος στην απόδρασή της από το νοσοκομείο, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega.

Ραγκούσης: Μιλήσαμε χθες με την κα Σταμάτη, όλα όσα μου είπε

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκίσκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Οπως είπε η τελευταία φορά που μίλησε μαζί της ήταν χθες το βράδυ, γύρω στις 9. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας τον ευχαρίστησε για τα όσα έχει κάνει για εκείνη και του είπε ότι τίποτα δεν θα την εμποδίσει από το να είναι μαζί με το παιδί της και ότι το προτιμά από το να πεθάνει στο Δρομοκαίτειο. «Ηταν απογοητευμένη και έκλαιγε. Δεν περίμενα όμως τέτοια εξέλιξη», πρόσθεσε. Κλείνοντας της έκανε έκκληση να γυρίσει γιατί όπως είπε μόνο έτσι θα μπορεί να είναι πραγματικά δίπλα στο παιδί της. Μάλιστα του είπε «Σας γράφω ένα γράμμα, θα το βρείτε, δεν θα πεθάνω εδώ».

Κούγιας: Κάνω έκκληση να γυρίσει

Στο ίδιο κλίμα και ο άλλος συνήγορός της Αλέξης Κούγιας ο οποίος μέσω της πρωινής εκπομπής του Mega απηύθυνε έκκληση στην κα Σταμάτη να γυρίσει.

Το νέο «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης

Σημειώνεται ότι χθες απορρίφθηκε για μια ακόμη φορά το αίτημα που είχε υποβάλλει για την αποφυλάκισή της. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου είχε επικαλεστεί τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και για τα οποία νοσηλευόταν στο Δρομοκαϊτειο. Όπως υποστήριξε, πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα. Επικαλέστηκε βέβαια και το γεγονός ότι το 8χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δύο γονείς του. «Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις, αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα, αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου», τόνιζε.

Μάλιστα, έντονη ήταν η αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου, στον οποίο το δικαστήριο δεν έδωσε το λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τη σύζυγό του: «Είναι επί ξύλου κρεμάμενη και δεν μου δίνεται τον λόγο να πω πέντε πράγματα. Δουλεύετε με τα πρακτικά της προηγούμενης δίκης. Αυτό δεν γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου