Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Για τις 7 Μαΐου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής, ώστε να οριστούν συνήγοροι για όλους τους κατηγορούμενους κατόπιν πρότασης της εισαγγελέως της έδρας.

Ο κατάλογος των κατηγορουμένων περιλαμβάνει 69 άτομα, 131 είναι οι μάρτυρες και εκατοντάδες οι δημοσιογράφοι.

Από τους 131 μάρτυρες κατηγορητηρίου, οι 24 θα εξεταστούν για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Όπως κατήγγειλαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, δυο από τους μάρτυρες στην υπόθεση Φύσσα λίγο πριν τις 9 το πρωί τραυματίστηκαν ελαφρά όταν δέχτηκαν επίθεση στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Σολωμού από πέντε αγνώστους.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες που έχουν δώσει "καταθέσεις" για "τάγματα εφόδου" εκφωνήθηκαν τελευταίοι από την πρόεδρο του Δικαστηρίου με κωδική ονομασία μάρτυρας Α, Β, Γ, Δ, Ε οι οποίοι μέσω τηλεδιάσκεψης - βρίσκονται σε ειδικό χώρο- δήλωσαν παρόντες στο δικαστήριο. Δηλαδή, τους βασικούς μάρτυρες δεν θα τους δει κανείς.

Στους μάρτυρες περιλαμβάνονται

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο συνταγματολόγος, Νικ. Αλιβιζάτος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, ο δήμαρχος Νεμέας, Ευαγγ. Ανδριανάκος, ο δήμαρχος Νίκαιας, Γ. Ιωακειμίδης, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης, Μιχ. Σπουρδαλάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Γ. Χριστόπουλος, αστυνομικοί διευθυντές και ο δημοσιογράφος Δημ. Ψαρράς που ισχυρίστηκε τα περί κρυφού κατασταστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου