Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ημερίδα για την απασχόληση και τον τουρισμό στο Δήμο Πύλης

Ημερίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης στο δήμο ΠΥΛΗΣ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύλης Ημερίδα Ευαισθητοποίησης και Διάδοσης Έργου στα πλαίσια της Πράξης «ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ» που υλοποιείται στα πλαίσια των «Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Δήμο Πύλης από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΥΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Δήμος Πύλης, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΚΟΙ.Δ.Ε.Κ.Α.Π.), η Αξιοποίηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας – Μονομετοχική Α.Ε. Δήμου Πύλης, το ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και την παρακολούθησαν ωφελούμενοι του προγράμματος.

Στην ημερίδα απηύθηνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας ο οποίος αναφέρθηκε ότι το παραγόμενο αποτέλεσμα του σχεδίου δράσης είναι η πρόσληψη μέρους των ωφελούμενων σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας της περιοχής και η δημιουργία επιχειρήσεων στο δήμο ΠΥΛΗΣ από τους ωφελούμενους που το επιθυμούν και θα στηριχτούν βήμα-βήμα για αυτό.

Για την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΚΟΙ.Δ.Ε.Κ.Α.Π) τον λόγο πήρε ο πρόεδρος κ. Νάκος Χρήστος, αφού ευχαρίστησε τους μαθητευόμενους για την συμμετοχή τους διαβεβαίωσε ΄τι θα είναι στο πλευρό τους σε ότι τους χρειαστούν

Ο κος Νάρης Απόστολος, Διευθυντής του ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ενημέρωσε αναλυτικά τους παρευρισκομένους για θέματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης της Πράξης και των επιμέρους δράσεων, για τις ενέργειες δικτύωσης φορέων σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, για τις δυνατότητες απασχόλησης και επιδοτούμενων προγραμμάτων που είναι εν ισχύ την τρέχουσα περίοδο.

Παράλληλα έγινε η απονομή των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης των ειδικών επιμορφώσεων του προγράμματος, καθώς και πραγματοποιήθηκε η πληρωμή των εκπαιδευτικών επιδομάτων των ωφελουμένων που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα κατάρτισης του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου