Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Μπαράζ τηλεφωνημάτων για τον Αλέξη Τσίπρα

Στον Κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι τηλεφώνησε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν τις θέσεις που έχουν για αμοιβαία λύση που θα εξυπηρετεί την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το ενδιαφέρον τηλεφώνημα έγινε από την πλευρά του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο Ολλανδός αξιωματούχος παίρνοντας τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καθησυχαστικός σε σχέση με τη χθεσινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, τονίζοντας: "Υπήρξε μικρή ένταση στο υπουργείο οικονομικών στο τέλος της συνέντευξης. Δεν θέλω να δοθεί η αίσθηση ότι δεν θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση εξαιτίας αυτού."

Στο τηλέφωνο μίλησε ο πρωθυπουργός και με τον Μάρτιν Σουλτς, με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου να τον καλεί αμέσως μετά το γεύμα που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσούα Ολάντ στο Στρασβούργο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του τόνισε πως το γεύμα έγινε σε καλό κλίμα γεύμα και πως συζήτησαν για την Ελλάδα και ότι περιμένουν τις ενέργειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα για να πείσει την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινά τα ταξίδια προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις και το πρόγραμμα της κυβέρνησης σε Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους καθώς και να μεταφέρει τη διάθεση συνεργασίας και διαλόγου και όχι ρήξης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχοντας ήδη διαμηνύσει ότι προτίθεται να μείνει συνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις του, θα προσπαθήσει να μεταστρέψει το κλίμα και να ζητήσει στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί θα μεταβεί στη Λευκωσία, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Εκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει επαφές με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Ρώμη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι.

Ακολούθως την Τετάρτη θα επισκεφθεί το Παρίσι ύστερα από πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος σημειώνεται χθες μετείχε σε γεύμα στο Στρασβούργο με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με αντικείμενο συζήτησης τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Συνάντηση θα έχει ο πρωθυπουργός και με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες την Δευτέρα.

Την Πέμπτη θα πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα για την ορκωμοσία της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου