Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Συμφωνίες και διαφωνίες στη συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε δηλώσεις λίγα λεπτά μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου. Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνέστησε υπομονή, αφού θέλει να έχει σαφή εικόνα για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης συνεργασίας σχετικά με την διαπραγμάτευση για το χρέος. Σημείωσε όμως πως είναι διατεθειμένος υπό όρους να αποτελέσει μέρος μιας εθνικής διαπραγμάτευσης.

"Θέλαμε να δούμε τι πραγματικά θέλει να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους και αν το δούμε είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε μέρος μιας εθνική επιτροπής διαπραγμάτευσης" σημείωσε στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην κοινή πρόθεση Ποταμιού και κυβέρνησης για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και είπε: "Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι η Ελλάδα πρέπει να πάει ενωμένη έξω, με γνώμονα να διευκολύνει το μέλλον της χώρας χωρίς να συγκρούεται με τους εταίρους της".

Πάντως ο επικεφαλής του Ποταμιού εξηγεί πως υπάρχει η θέληση να βρεθούν κοινά σημεία παρά τις επιφυλάξεις: "Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις αλλά και σημεία συμφωνίας. Είναι καλό να δίνουμε σημασία στα σημεία συμφωνίας και να τα διευρύνουμε. Περιμένουμε να δούμε τις πραγματικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου