Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο Κ. Σκρέκας εφ’ όλης της ύλης στη Real News

Βαρυσήμαντη συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστα Σκρέκα φιλοξένησε στο τελευταίο της φύλλο η εφημερίδα Real News.

Σε αυτή ο Τρικαλινός Υπουργός αναφέρθηκε στο διακύβευμα της Προεδρικής Εκλογής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «διακυβεύονται οι θυσίες του Ελληνικού λαού, ο οποίος δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια αλλά αρχίζει να βλέπει σταδιακά ότι κάτι αλλάζει. Θα σας πω για παράδειγμα ότι όταν αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία το έλλειμμα του κράτους ήταν 6,3%, η ύφεση ήταν 7,5% και 30.000 συνάνθρωποί μας έχαναν τη δουλειά τους κάθε μήνα! Μέσα σε δυόμιση χρόνια η ανεργία έχει αρχίσει να μειώνεται καθώς μέσα στο 2014 δημιουργήθηκαν 159,729 νέες θέσεις εργασίας, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες ο προϋπολογισμός της γενικής κυβέρνησης είναι ισοσκελισμένος δηλαδή τα έσοδα ισούνται με τα έξοδα συμπεριλαμβανομένων και των φόρων, ενώ η ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του 2014 ήταν 1,6% και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης. Βέβαια όπως όλοι καταλαβαίνουν αυτό για να αρχίσει να φαίνεται ξεκάθαρα στην «τσέπη» των συμπολιτών μας χρειάζεται να συνεχιστεί με ακόμη με πιο γρήγορους ρυθμούς στο άμεσο μέλλον».

Ο κ. Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι είναι ανάγκη «οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για το μέλλον της χώρας... Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες βουλευτές θα αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ευθύνη της στιγμής και θα πράξουν ανάλογα για να διασφαλίσουν το μέλλον των Ελλήνων».

Μίλησε ακόμη για τις «υπογραφές» που έχει ο ίδιος βάλει σε σημαντικά Νομοσχέδια, μόλις τις τελευταίες μέρες, «προ τριών ημερών κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, που θα φέρει περίπου 12 δις ευρώ για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ ολοκληρώθηκε η ίδρυση της νέας ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας» .

Όσον αφορά τα «κόκκινα δάνεια» ο κ. Κώστας Σκρέκας ήταν σαφής στο ότι «εκείνο που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η πρώτη κατοικία, προστατεύεται και θα συνεχίσει να προστατεύεται για εκείνους που έχουν ανάγκη. Και μάλιστα η προστασία επεκτείνεται και θωρακίζεται με το νέο πλαίσιο δεοντολογίας που τίθεται σε εφαρμογή από 1/1/2015 και είναι δεσμευτικό για τις τράπεζες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου