Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της δολοφονίας του 18χρονου Αφροαμερικανού στο Μιζούρι - Αστυνομικός τον πυροβόλησε θανάσιμα έξω από βενζινάδικο

Η στιγμή που ο Αντόνιο Μάρτιν δέχεται τον θανάσιμο πυροβολισμό από αστυνομικό, στην πόλη Μπερκελεϊ του Μιζούρι, κοντά στο Φέργκιουσον, έχει καταγραφεί σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά τη δολοφονία.


Ο 18χρονος αφροαμερικανός που ήταν μαθητής του λυκείου Τζένινγκς έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού έξω από ένα βενζινάδικο.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό, ο οποίος τράβηξε όπλο και τον απείλησε με αυτό την ώρα που ο αστυνομικός τον πλησίασε στο βενζινάδικο όπου βρισκόταν μαζί με ένα άλλο άτομο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σεντ Λούις, ο Μπράιαν Σέλμαν.

"Φοβούμενος για τη ζωή του, ο αστυνομικός του Μπέρκλεϊ πυροβόλησε αρκετές φορές πλήττοντας τον ύποπτο και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα", ανέφερε ο ίδιος. Το δέυτερο άτομο που βρισκόταν μαζί με το θύμα διέφυγε.

Η αστυνομία βρήκε το όπλο το οποίο ανήκε στον Μάρτιν κι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος.



Τραγική φιγούρα η μητέρα του 18χρονου που είδε το πτώμα του παιδιού της να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα, η μητέρα του Μάρτιν, μόλις αντίκρισε το παιδί της αναφώνησε: "Ω Θεέ μου, αυτό είναι το παιδί μου!".

Η Τόνι Μάρτιν, μητέρα του Αντόνιο, δήλωσε αργότερα πως ο γιος της είχε πάει να δει τη φίλη του, η οποία έμενε κοντά στο βενζινάδικο και έφτασε στο σημείο ακριβώς την ώρα του πυροβολισμού. Πρόσθεσε ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που τη φώναξε στο σημείο μετά το τραγικό περιστατικό.

Η μητέρα του είπε ότι ο γιος της έκλεισε τα 18 τον Σεπτέμβριο, είχε αποβληθεί από το σχολείο, αλλά προσπαθούσε να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του μαζί, και η ίδια τον ενθάρρυνε για αυτό. Αυτόπτεις μάρτυρες μεταφέρουν πως η Τόνι Μάρτιν έκλαιγε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας υποβασταζόμενη, στα χέρια των διαδηλωτών.

Ο πατέρας του Αντόνιο Μάρτιν, Τζέρομ Γκριν, επιβεβαίωσε πως ο γιος του είχε πει πως θα πάει να συναντήσει την κοπέλα του, χωρίς να αναφερθεί σε κάποιο άλλο πρόσωπο το οποίο θα ήταν μαζί τους.

"Ήταν υποτίθεται ότι μετά τη συνάντηση με την κοπέλα του θα επέστρεφε στο σπίτι" είπε ο πατέρας του 18χρονου. "Ετοιμαζόμασταν για τις διακοπές των Χριστουγέννων". Ο Αντόνιο Μάρτιν ζούσε με τους γονείς του, τον αδελφό και την αδελφή του.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Φέργκιουσον, τον περασμένο Αύγουστο, ο 18χρονος Αφροαμερικανός Μάικλ Μπράουν είχε δολοφονηθεί από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου