Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ιάπωνας υπουργός, είχε πάει σε σαδομαζοχιστικό μπαρ, με έξοδα του κράτους

Νέο σκάνδαλο στην Ιαπωνία, μόλις τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργού Εμπορίου Yoichi Miyazawa. Κυβερνητικός αξιωματούχος τον καταγγέλλει ότι δαπάνησε κυβερνητικά κονδύλια σε σαδομαζοχιστικό μπαρ στη δυτική Χιροσίμα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, στην περιοχή.

Ο νέος υπουργός, που είναι επιφορτισμένος με τη σταδιακή επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα, το 2011, φέρεται επίσης να κατέχει 600 μετοχές της Tokyo Electric Power Company.

Σύμφωνα με την Kyodo News που επικαλείται στοιχεία δαπανών του Υπουργείου Εσωτερικών δαπανήθηκαν 18,320 Γιεν (171 δολάρια) στο σαδομαζοχιστικό μπαρ Mazan το 2010.

Στο εν λόγω μπαρ νεαρές κοπέλες κυκλοφορούν με εσώρουχα και δένονται με σχοινιά.

Ο 64χρονος Miyazawa αντικατέστησε την κόρη του τέως πρωθυπουργού, Yuko Obuch που είχε αναλάβει καθήκοντα στις 3 Σεπτεμβρίου και ήταν μια από τις πέντε γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο του συντηρητικού πρωθυπουργού Shinzo Abe.

Η παραίτησή της είναι το σοβαρότερο πολιτικό πλήγμα για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe από την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας το 2012. Ο Abe είχε προωθήσει την Obuchi και άλλες πέντε γυναίκες κατά τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δημοτικότητά του, δείχνοντας τη δέσμευσή του για την προώθηση των γυναικών στην πολιτική.

Η 40χρονη μητέρα δύο παιδιών θεωρείτο ως μια πιθανή μελλοντική υποψήφια για να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου