Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Βράβευση Τρικαλινής Εθελόντριας σε εκδήλωση στην Αμερική

Σπουδαία διάκριση για την Νικολέττα Μπέλτσιου στην 4η ετήσια εκδήλωση «Washington OXI Day Foundation».

Στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε η 4η ετήσια εκδήλωση «Washington OXI Day Foundation» που διοργάνωσε το ετήσιο «Washington OXI Day Celebration».

Tο «Washington OXI Day Foundation», είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που στοχεύει στην ενημέρωση των Αμερικανών πολιτών, αναφορικά με τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισαν οι Έλληνες στη διαμόρφωση της σύγχρονης ιστορίας, καθώς και στην ανάδειξη των «σύγχρονων ηρώων» που επιδεικνύουν παρόμοιο θάρρος με τους προγόνους τους, προάγοντας τον Ελληνισμό. Η ετήσια εκδήλωση τιμά τους σημερινούς ήρωες οι οποίοι, στο πνεύμα του ιστορικού «Όχι», μάχονται γενναία για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Τα τιμώμενα πρόσωπα επιλέγονται από ηγέτες της πολιτικής και της κοινής γνώμης της Αμερικής και βραβεύονται ενώπιων ηγετικών μελών της διεθνούς και Αμερικανική κοινότητας στην Ουάσιγκτον κάθε Οκτώβριο.

Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων που βραβεύτηκαν είναι η ομάδα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων οι οποίοι παρέλαβαν το Πρώτο Ετήσιο Βραβείο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το «Φιλότιμο». Το βραβείο δημιουργήθηκε για να αναγνωρίσει εξαιρετικές πράξεις φιλότιμου που πραγματοποιούνται καθημερινά από Έλληνες πολίτες, οι οποίοι παρά την οικονομική κρίση, συσπειρώθηκαν και εργάζονται για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Το βραβείο καθιερώθηκε με την ελπίδα ότι θα ενθαρρύνει περισσότερες πράξεις φιλότιμου και θα υπενθυμίσει στους Έλληνες πολίτες τη συμβολή τους στην ανθρωπότητα και τη σημασία της συνέχισης αυτής της ευγενούς παράδοσης.

Στα Μέλη αυτής της Μονάδας, ανήκει και η Τρικαλινή Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας Νικολέττα Μπέλτσιου.
το είδαμε trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου