Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ εντόπισε τη χασισοφυτεία στη Φήκη Τρικάλων

Ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε την χασισοφυτεία που βρίσκονταν σε αγροτική περιοχή της Φήκης Τρικάλων.

Η χασισοφυτεία που αποτελούνταν από 223 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης βρίσκονταν μέσα σε χωράφι 12,5 στρεμμάτων με καλαμπόκι.

Όπως είπε σήμερα στο ράδιο «ζυγός» ο δικηγόρος του 45χρονου που συνελήφθη, κ. Σαμαρτζής, ο πελάτης του υποστηρίζει ότι τα χασισόδενδρα δεν ανήκουν σ’ αυτόν αλλά κάποιος άλλος συγχωριανός του τα φύτεψε στο δικό του χωράφι.

Ο συλληφθείς ισχυρίζεται ότι δεν είχε διαπιστώσει την ύπαρξη των χασισόδεντρων στο χωράφι του καθώς το ποτισμα του καλαμποκιού γίνεται με αυτόματο σύστημα και ως εκ τούτου ο ίδιος δεν έμπαινε μέσα στην φυτεία καλαμποκιού.

Σε λίγη ώρα ο συλληφθείς θα οδηγηθεί με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον ανακριτή και εισαγγελέα.

Για την σύλληψη του 45χρονου η Ασυτυνομική Διεύθυνση εξέδωσε την παρακάτωανακοίνωση: Εντοπίστηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Κατά τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που διήρκησε από προχθές (20-08-2014) το πρωί έως χθες (21-08-2014) το μεσημέρι, συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές το πρωί με τη συνδρομή του ελικοπτέρου φυτεία μέσα σε αγροτεμάχιο, στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, αποτελούμενη από (223) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,10) έως (4) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι τη φυτεία καλλιεργούσε 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αξιολόγηση στοιχείων χθες το μεσημέρι στην οικία του και συνελήφθη.
το είδαμε trikaladay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου