Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Νέο θρίλερ με τα θύματα του Βοeing: Μόνο 200 σοροί υπάρχουν στο τρένο νεκροτομείο -«Που είναι οι υπόλοιποι 98 νεκροί;» ρωτούν οι συγγενείς

Τέλος δεν έχει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων του μοιραίου Boeing της Malaysia που κατερρίφθη την περασμένη Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία. Με το που λύνεται ένα πρόβλημα δημιουργείται ένα ακόμη. Το νέο πρόβλημα εν προκειμένω είναι το ότι δεν γνωρίζουν αν θα βρουν τελικά τη σορό του δικού τους ανθρώπου για να οργανώσουν την κηδεία του και να τον θρηνήσουν όπως πρέπει, καθώς μόνο 200 σοροί έχουν περισενελεγεί από τον τόπο της τραγωδίες. Οι υπόλοιπες 98, τουλάχιστον προς το παρόν, αγνοούνται.

Αφού οι σοροί των νεκρών κείτονταν επί τρεις τουλάχιστον ημέρες στα χωράφια στην ανατολική Ουκρανία κάτω από τον καυτό ήλιο, αφού φορτώθηκαν από τους φιλορώσους σε απορριμματοφόρα για να μεταφερθούν σε βαγόνια τρένου ψυγείο και μετά το θρίλερ για το πώς και πότε θα παραδοθούν οι σοροί στους ερευνητές τους δυστυχήματος και στους συγγενείς τους, μόλις το τρένο που τις μετέφερε έφθασε στην πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας και επιβιβάστηκε σε αυτό αντιπροσωπεία ιατροδικαστών, ανακαλύφθηκε ότι υπάρχουν σε αυτό μόνο 200 σοροί. Αν και ο επικεφαλής τον φιλορώσων που τις συνόδευε κατά την παράδοση ισχυρίστηκε ότι στο τρένο-νεκροτομείο βρίσκονταν οι σοροί 282 ανθρώπων και 87 μέρη σωμάτων από 16 άτομα.

Ο επικεφαλής της ολλανδικής ομάδας που ανέλαβε την έρευνα, Τζέιν Τούντερ, ανέφερε ότι εκτιμάται ότι μόλις 200 σοροί και κάποια μέρη σώματος, περιέχονται στο τρένο-νεκροτομείο. «Θα πρέπει να τους βρούμε. Δεν θα φύγουμε από εδώ μέχρι να ανακτηθούν όλες οι σοροί. Για αυτό ίσως πρέπει να πάμε εκεί και να συνεχίσουμε το παζάρι με τους φιλορώσους», πρόσθεσε.

Ακαριαίος ο θάνατος των 298 θυμάτων

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων ερευνητών, οι 298 επιβαίνοντες της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines σκοτώθηκαν σχεδόν ακαριαία μετά το χτύπημα του αεροπλάνο από τον πύραυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου