Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Κρυψώνα με ρουκέτες εντοπίστηκε σε σχολείο στη Γάζα

Την ώρα που η αιματοχυσία στη Γάζα συνεχίζεται με θύματα αμάχους και πολλά παιδιά και τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνει, σε σχολείο της περιοχής εντοπίστηκε κρυψώνα με ρουκέτες.

Τον εντοπισμό των ρουκετών ανακοίνωσε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), η οποία μάλιστα εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση, καλώντας όλες τις εμπόλεμες πλευρές να σεβαστούν «το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας του ΟΗΕ».

Ο εκπρόσωπος της UNRWA, Κρις Γκάνες, καταδίκασε όσους έθεσαν τους αμάχους πολίτες σε κίνδυνο αποθηκεύοντας ρουκέτες στο σχολείο και απέφυγε να επιρρίψει την ευθύνη σε συγκεκριμένη πλευρά.

«Καταδικάζουμε την οργάνωση ή τις οργανώσεις που έθεσαν σε κίνδυνο αμάχους τοποθετώντας αυτές τις ρουκέτες στο σχολείο μας. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της ουδετερότητας των χώρων μας. Καλούμε όλες τις εμπόλεμες πλευρές να σεβασθούν το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας του ΟΗΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν θέσει ως στόχο των βομβαρδισμών εγκαταστάσεις τις UNRWA κατά τη διάρκεια της 22ήμερης επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το Ισραήλ έχει καταγγείλει κατά το παρελθόν ότι εγκαταστάσεις της UNRWA χρησιμοποιούνται για εχθρικούς σκοπούς.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την ανησυχία του για την ανακάλυψη 20 ρουκετών σε άδειο σχολείο της UNRWA, καθώς και σε άλλο σχολείο μία εβδομάδα πριν.

Ο Κρις Γκάνες δήλωσε ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ κάλεσε ειδικό πυροτεχνουργό του ΟΗΕ για να εξουδετερώσει τις ρουκέτες, ώστε να γίνουν ασφαλείς οι χώροι του σχολείου και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μεταβεί στο σχολείο εξαιτίας των συγκρούσεων στην περιοχή.
το είδαμε newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου