Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το σοκ της ημέρας: 2.500 διασώστες που πήγαν στους Δίδυμους Πύργους πάσχουν από καρκίνο!

Σοκ έχει προκαλέσει το πρόσφατο δημοσίευμα της New York Post, το οποίο αναφέρει πως περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, υποφέρουν σήμερα από κάποιας μορφής καρκίνου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως από τους 37.000 περίπου διασώστες, αστυνομικούς, εθελοντές και πυροσβέστες που βοηθούσαν ύστερα το μεγάλο δυστύχημα που είχε γίνει τότε, οι 2.518 έχουν διαγνωστεί με καρκίνο. Πέρυσι, ακουγόταν πως τα θύματα αυτά της κακιάς αρρώστιας ήταν 1.140, ενώ φέτος ο αριθμός έχει γίνει πιο σοκαριστικός σύμφωνα με τα στοιχεία από το Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου του νοσοκομείου Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Οι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν σύμφωνα με μελέτες ότι οι διασώστες των Δίδυμων Πύργων που διαγνώστηκαν με μορφές καρκίνου ήταν πολλοί περισσότεροι σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Τα κρούσματα αφορούν κυρίως τον καρκίνο του θυροειδή, του προστάτη, λευχαιμία και πολλαπλό μυέλομα.

Μάλιστα, στο μέλλον δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη αύξηση σε αυτό το εφιαλτικό περιστατικό. «Ήξερα ότι μία μέρα πολλοί από εμάς θα αρρωστήσουν», δήλωσε στην εφημερίδα ένας συνταξιούχος επικεφαλής Τμήματος της Πυροσβεστικής ο οποίος πάλεψε και τα κατάφερε με τον καρκίνο στους πνεύμονες και τον καρκίνο του παγκρέατος. Μάλιστα, ο ίδιος βρισκόταν τότε επί μία εβδομάδα για να βοηθήσει την κατάσταση και πήρε αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ από το ταμείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μέχρι σήμερα, 115 καρκινοπαθείς της 11ης Σεπτεμβρίου έχουν λάβει αποζημιώσεις 50,5 εκατ. δολαρίων.

Οι γιατροί πιστεύουν πως οι καρκίνοι προκλήθηκαν από το μείγμα των τοξικών που ανέπνευσαν όσοι βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων.
το είδαμε peoplegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου