Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Προεκλογική καμπάνια με αφίσα-πρόκληση του Κασιδιάρη που χλευάζει τη Δικαιοσύνη

Με μια προκλητική αφίσα, που τον δείχνει κρατούμενο με χειροπέδες να προσάγεται χαμογελαστός ενώπιον της Δικαιοσύνης, εγκαινιάζει την προεκλογική του καμπάνια για τον Δήμο Αθηναίων ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος στελέχωσε το ψηφοδέλτιό του με πρόσωπα που δεν κρύβουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα.

Στην αφίσα-πρόκληση προς τη Δικαιοσύνη, που τον άφησε προσωρινά ελεύθερο, παρά τις βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που του αποδόθηκαν, ο κ. Κασιδιάρης επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα πολιτικής δίωξης και περιλαμβάνει ως κεντρικό σύνθημα την αγαπημένη ρήση των Χρυσαυγιτών, σύμφωνα με την οποία «μετά της νύχτας το πιο βαθύ σκοτάδι, πάντα μια χρυσή αυγή ανατέλλει».

Όπως υποστηρίζει ο υπόδικος βουλευτής, η «Eλληνική Αυγή για την Αθήνα», όπως ονόμασε το συνδυασμό του, για να παραπέμπει στο υποκατάστατο μόρφωμα που έχει δημιουργηθεί για να κατέλθει στις εκλογές, στην περίπτωση που απαγορευτεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, «απαρτίζεται από πλειάδα προσωπικοτήτων», «ανθρώπους των γραμμάτων, γυναίκες που είναι ταυτοχρόνως μητέρες και λαμπρά επιστημονικά μυαλά» και νέα πρόσωπα «με καθαρά χέρια και διάθεση για προσφορά».

Στην πραγματικότητα, όμως, οι λίγοι νέοι σε ηλικία που συμμετέχουν στο ακροδεξιό ψηφοδέλτιο, δύσκολα μπορούν να καλύψουν το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων πλαισιώνουν τον κ. Κασιδιάρη δεν είναι παρά σκληροπυρηνικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που υπήρξαν μάλιστα και υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές του 2012.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και πρόσωπα που ασπάζονται πλήρως τη φιλοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, που επιχειρεί να καλυφθεί με το μανδύα του εθνικισμού.

Πρόκειται, όπως λένε οι γνωρίζοντες το «who is who» όσων συχνάζουν στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, για πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος με την υποψηφιότητά του προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να προλάβει τις εξελίξεις και το αίτημα της εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, αλλά και την υπόθεση «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση», όπως έχει χαρακτηριστεί από τη Δικαιοσύνη η Χρυσή Αυγή.

το είδαμε protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου